Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2018 07:55

Морози послабшають після 3 березня
2

У четвер, 1 березня, в Одесі снігопад паралізував рух транспорту. В місті розгорнули пункти обігріву. Зафіксували обмороження у трьох людей
Фото: www.bykvu.com
Чоловік відкидає сніг з трамвайних рейок в Одесі. Снігопад там почався вранці 27 лютого. У місті скасували заняття в школах і дитсадках

Сильні снігопади почалися в Україні 27 лютого. Найбільше постраждали Полтавська, Запорізька, Київська, Одеська, Херсонська, Миколаївська та Черкаська області.

Скасовували навчання в школах, погано курсував громадський транспорт, закривали аеропорти, відміняли автобусні рейси. Сильний вітер пошкодив електричні дроти, без світла лишилися 90 населених пунктів. Уночі доходило до 18 градусів морозу.

На Одещині скасували навчання у 426 шко­лах і дитсадках. В обласному центрі розгорнули пункти обігріву. Обмороження кінцівок зафіксували у трьох людей.

Кілька десятків вантажівок і легковиків застряли у снігу поблизу райцентру Василівка Запорізької області вночі 27 лютого. Із заметів машини діставали рятувальники. Серед них — шість "швидких". В одній із них везли породіллю. Її встигли доправити в пологовий будинок. У Запоріжжі закрили аеропорт. Свій візит у місто скасувала дружина президента Марина Порошенко.

У Генічеську Херсонської області сильні опади спричинили підйом води в Азовському морі. Вона вийшло з берегів. Може затопити територію рибного заводу і автомобільну дорогу до Арабатської стрілки.

На Тернопільщині частково замерз найбільший рівнинний водоспад країни — Джуринський.

Сильні затори виникли в Києві вранці 28 лютого. Місто закрили для в'їзду вантажного транспорту. Ночами дорогами їздять до 40 тролейбусів і трамваїв — щоб не заледеніли електричні дроти.

Із 3 березня морози послабшають до -5…7°С удень. Вночі буде близько 13 градусів нижче нуля, прогнозують в Укргідрометцентрі. Майже в усіх регіонах ітиме сніг.

— Перші сім днів березня будуть ще морозними. До 10 числа потеплішає, але більше ніж плюс 1 градус не буде, — каже народний синоптик Леонід Горбань, 78 років. — Трохи тепліше буде у середині місяця. Але остаточно весна настане лише наприкінці березня.

24 людини замерзли в Європі. Температура там подекуди доходить до -29°С. Дев'ять смертей зафіксували у Франції. Решта — у Литві, Чехії та Румунії.

Чекали транспорту по 40 хвилин

У Черкасах 27 лютого не ­курсували ­автобуси і маршрутки. ­Перевізники влаштували страйк, бо міська влада відмовилася піднімати вартість проїзду до 5 грн. У снігопад люди чекали на тролейбуси по 40 хв.

— Стояв півгодини на зупинці з дружиною і дитиною у візку, — каже Дмитро Скорина, 24 роки. — Обурений, що перевізники влаштували протест у таку погоду.

Міська влада вимагає, щоб вони покращили якість обслуговування пасажирів: оголошували зупинки, встановили відеореєстратори, дотримувалися графіку перевезень.

— Позиція перевізників: 5 гривень тариф — уже сьогодні, а потім вони розглянуть наші пропозиції, — говорить секретар Черкаської міської ради Яро­слав Нищик, 32 роки. — Нас така позиція не влаштовує.

Зараз ви читаєте новину «Морози послабшають після 3 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути