пʼятниця, 02 грудня 2011 00:45

Мобільну вишку встановили на школі

У Полтаві батьки не хочуть пускати дітей до музичної школи №3 на вул. Калініна, 11/6. На даху закладу оператор МТС установив станцію мобільного зв'язку. Люди кажуть, вона шкодитиме здоров'ю учнів.

— Це ж яке облученіє діти получатимуть. У мене внучка і так хвора, а як з'явилася вишка, то ще і голова почала боліти, — каже 76-річна Галина Опенько, живе в будинку поряд зі школою. — У Ніжині таку ж вишку поставили на криші театру. То через 1,5 року всі актори раком заболіли, повмирали. А тут дітей мордують. Такі станції треба ставити далеко за містом.

Установлювати вежу почали влітку. Один із дозволів на її роботу видала обласна санепідемстанція.

— Уже неоднократно проводилися вимірювання електромагнітних полів таких станцій. Вони не несуть ніякої шкоди. Більше проблем буде від частого прикладання телефону до голови, — говорить Микола Асаул, заступник головного лікаря санстанції.

У музичній школі навчаються понад 500 дітей. Усі ходять на заняття, каже директор Олег Чечотка.

— Якщо батьки забиратимуть дітей, то це сильно пошкодить роботі закладу. Але поки що йде нормальний шкільний процес. Питання про вишку стоїть гостро. Думаю, треба шукати якийсь компроміс. Станція ще не працює.

На встановлення споруди є всі необхідні документи, запевняють у МТС. Рівень випромінювання не перевищує допустимих норм.

Зараз ви читаєте новину «Мобільну вишку встановили на школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути