вівторок, 06 березня 2012 00:45

Міжобласну трасу засипають глиною

Автор: фото: Андрій Сенюк
  Ремонтники засипають ями на трасі Жовква — Ковель біля міста Великі Мости на Львівщині сумішшю піску з пісковиком
Ремонтники засипають ями на трасі Жовква — Ковель біля міста Великі Мости на Львівщині сумішшю піску з пісковиком

У місті Великі Мости на Львівщині минулого тижня поремонтували центральну вул. Львівську. Ями засипали невідомою сумішшю. Після дощів вона перетворилася на жирну багнюку.

— Я на роботу зранку вийшла. Проїхала машина, мене обтраскала так, що плями на куртці лишилися. Не відпираються, — розповідає Ірина Погранична, 38 років, жителька Львівської. — Дорогу щороку підлатують. Але останнім часом краще б не робили. Бо у грудні засипали глиною. То таке болото було, що ні пройти ні проїхати. А тепер якимсь шлаком.

Ця вулиця є трасою Львів — Жовква — Червоноград і виходить за межу Львівської області — до міста Володимир-Волинський на Волині. Тому вона на обласному балансі. Щодня нею їдуть пасажирські автобуси, вантажівки. На 10 хв. проїжджають п'ять-вісім, підрахували місцеві.

25 лютого 40 людей перекрили рух. Тримали плакати "Великі Мости — великі ями". Кілька годин транспорт мусив оминати місто через об'їзну неасфальтовану дорогу.

— Страшно вулицею йти. Машини, щоби об'їхати ями, на тротуар виїжджають. Та і тротуаром вже давно не пахне, з бездоріжжям зрівнявся, — говорить тутешня Галина Григорівна, 57 років. — Зять до мене відмовляється зі Львова приїжджати, каже: "А ви мені за ремонт заплатите?". У нього нова "Кіа Ріо". Автосервіси міста переповнені. Ями такі, що по коліна, шириною на всю дорогу.

Після протестів до міської ради надійшов документ від районної влади. Обіцяють розробити кошторис. За попередніми рахунками, на весь відтинок Жовква — край області потрібно 217 млн грн.

— Ми не вчора народилися, — кажуть телефоном у міськраді. — Знаємо, що доки кошторис затвердять, гроші у бюджет закладуть, потім будуть їх шукати, то нам ту дорогу, може, років за п'ять зроблять. Засипали якоюсь сумішшю із червоноградських шахт із запахом мазуту і тішаться. А нам уже нема куди обходити. Дорога має 8 метрів.

З-поміж 170 тис. км автошляхів в Україні капітального ремонту потребують близько двох третин, говорив торік міністр інфраструктури Борис Колесніков.

Зараз ви читаєте новину «Міжобласну трасу засипають глиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути