вівторок, 12 квітня 2016 06:10

Мітингують проти будівництва цвинтаря

Понад 300 людей пікетували Вінницьку міськраду 8 квітня. Жителі мікрорайону Академічний і сусідніх житлових масивів протестували проти рішення депутатів облаштувати кладовище неподалік їхніх будинків.

До міськради мітингарі принесли штучні квіти, могильні хрести й вінки.

— Якщо кладовище відкриють — житимемо біля могил, — каже місцева 30-річна Ірина Шпикуляк. — Кожен похорон буде, як власна трагедія.

У місті вісім цвинтарів, двоє з них працюють. Рішення відкрити ще одне кладовище депутати прийняли на сесії 30 березня. Розташують його за 300 м від житлових будинків. Матиме 36 га площі.

— Під цвинтар у мене забирають гектар землі. Дізнався про це з інтернету, — говорить підприємець Леонід Погонець. — Вклав у бізнес великі гроші, зводив будівлі. А тепер їх хочуть знести.

Міські чиновники погодилися на переговори з ­людьми.

— Єдине, про що можемо домовлятися, — зменшення території кладовища й облаштування входу з іншого боку від житлового мікрорайону, — каже Олександр Рекута, головний архітектор міста. — Але інших варіантів, де може бути цвинтар, я не бачу.

Зараз ви читаєте новину «Мітингують проти будівництва цвинтаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути