четвер, 04 грудня 2008 19:10

"Мистецький арсенал" реконструюватимуть японці

Міжнародний архітектурний конкурс на кращий проект комплексу "Мистецький арсенал" виграло японське архітектурне бюро "Арата Ісозакі".Воно стало кращим серед 133 архітектурних бюро із 25 країн, що подали заявки на участь. Оскільки бюро з Японії виграло конкурс, то український уряд виплатить йому премію в розмірі 68 тис. євро.

Генеральний директор "Мистецького арсеналу" Ігор Дідковський, 42 роки, каже, журі розподіляло переможні місця упродовж дня. Навколо питання щодо визначення лідера у комісії виникла суперечка, яка тривала 4 год.

Українські архітектори теж брали участь у конкурсі, але до фіналу не потрапили.

— Я вболівав за наших. Сприяв, аби українські проекти вийшли хоча б до другого туру. На більше у них не вистачило сил. Це серйозний міжнародний конкурс. А рівень майстерності вітчизняних архітекторів можна побачити за забудовами Києва, — каже Ігор Дідковський.

"Арата Ісозакі" розробляла проект побудови льодового стадіону для зимової олімпіади в Турині та Японський культурний центр у Варшаві. Компанія проектувала кілька музеїв по всьому світу. Наприклад, культурний центр у китайському місті Шеньжень.

Серед найцікавіших проектів — уже зведений мистецький Керамічний парк у японському місті Гіфу, проект Національної бібліотеки в Катарі. Бібліотека формою нагадує пагоду, стоїть на трьох могутніх стовпах-пілонах.

Зі слів Ігоря Тарасюка, керівника Державного управління справами, реконструкція "Мистецького арсеналу" може тривати 10 років.

Зараз ви читаєте новину «"Мистецький арсенал" реконструюватимуть японці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути