пʼятниця, 25 січня 2019 07:00

"Місць на Братському кладовищі немає, але можуть поховати поряд із церквою"

Автор: www.5.ua
  Могила Віктора Януковича-молодшого на Братському цвинтарі в окупованому Севастополі. Пам’ятник  на ній з’явився в серпні 2018-го
Могила Віктора Януковича-молодшого на Братському цвинтарі в окупованому Севастополі. Пам’ятник на ній з’явився в серпні 2018-го

Дві камери відеоспостереження встановили на могилі молодшого сина президента-втікача Віктора Януковича. 33-річний Віктор Янукович-молодший похований на Братському меморіальному кладовищі в окупованому Севастополі. Місце погребіння освітлюють два прожектори. Територію періодично обходить охоронець із собакою.

Янукович-молодший ­загинув 20 березня 2015 року на озері Байкал у ­Росії. Був за кермом мікроавтобуса "Фольксваґен", який провалився під лід.

У салоні машини перебували шестеро осіб. Усі встигли вискочити, крім сина екс-президента — він був пристебнутий ременем безпеки.

Загиблого відспівали й поховали 23 березня 2015-го. До літа 2018 року на могилі був тільки хрест. Пам'ятник встановили у серпні. Сьогодні він має вигляд майбутнього ­сімейного ­склепу, вияснили журналісти видання "Крим.Реалії". Поряд із барельєфом з профілем Віктора, встановили дві лавки, висадили дерева. Ділянку огородили, на двох стовпах встановили відеокамери й динаміки гучномовця.

На Братському цвинтарі хоронили учасників оборони Севастополя 1854–1855 років під час Кримської війни. Кладовище оточує храм Святого Миколая у формі піраміди. Хоронити тут перестали ще в царські часи.

Місце поховання Януковича-молодшого — невелика ділянка храму. Вхід на неї перекритий воротами із замком.

— Місць на Братському кладовищі немає. Але можуть поховати поряд із церквою. Вирішує це Георгій Поляков — настоятель храму, якому і належить кладовище, — йдеться в сюжеті. — Протоієрей — духівник усього Чорноморського флоту Росії. У нього не раз бували Путін і Янукович. Коли у президента-втікача загинув син, батюшка не зміг йому відмовити. Біля Януковича-молодшого похоронені двоє полковників російської армії. Вони загинули два роки тому в Сирії. Також тут покояться священики та парафіяни церкви.

На могилу до Віктора приходить його мати Людмила, 70 років.

— Вона прибирає, свіжі квіти приносить, — каже Віра Олександрівна, казначей храму Святого Миколая.

Людмила Янукович в окупованому Криму керує мережею магазинів під назвою "Меркурій".

— Магазини особливо популярні серед російських чиновників, які поприїжджали з весни 2014-го, — каже севастопольський блогер, який підписується як Вікас Огли. — ­Люблять його і донецькі управлінці-втікачі та їхнє оточення. Серед шедеврів власної кухні магазину є, наприклад, нутрія, запечена в яблучному маринаді.

Окупантська влада неодноразово фіксувала, що в магазинах торгують забороненими у РФ продуктами.

20 грудня 2018 року в "Меркурії" на вул. Адмірала Фадєєва відкрився кінотеатр "Світ кіно".

Екс-президент Віктор Янукович живе в Москві. Періодично буває в Ростові та Севастополі.

Зараз ви читаєте новину «"Місць на Братському кладовищі немає, але можуть поховати поряд із церквою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути