Ексклюзиви
середа, 22 грудня 2010 05:30

Миротворці з Ліберії привезли малярію

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

80 військовослужбовців, що 16 грудня повернулися з Ліберії до Львова, лягли у госпіталь з підозрою на тропічну малярію. В їхній крові виявили збудник хвороби — малярійний плазмодій.

— З 2004 року усіх миротворців, яких відправляють на службу в африканські країни, щеплять від таких недуг. Проводять інструктаж, де можна і не можна ходити, що добре робити, а що ні. Коли повертаються, їх першим ділом з аеропорту везуть на Яворівський полігон. Там вони проходять медичне обстеження. Цього разу зі 130 прибулих миротворців у 80 виявили інфекцію, — розповідає 44-річний Олександр Поронюк, керівник прес-центру Західного оперативного командування.

Медики переконують, що пацієнти не хворі, оскільки інфекцію вчасно виявили. Для профілактики їм дають спеціальний французький препарат лордам. Кажуть, шість таблеток вбивають паразит у крові.

— Пацієнти відчувають слабкість. Але то не від інфекції, а від ліків, — продовжує Поронюк. — Всіх одразу не випишуть. Комусь досить пройти всього декілька процедур, хтось не один тиждень пролежить в лікарні. Все залежить від особливості організму. Для родичів загрози нема ніякої. Малярія передається лише через кров та укус комара.

У вівторок, 21 грудня, з Ліберії повернулися 160 військовослужбовців. Вони також пройдуть обстеження.

2008-го від малярії у Львівському військовому госпіталі помер контрактник 23-річний Ігор Терлецький із райцентру Самбір. Він запізно звернувся за медичною допомогою.

Зараз ви читаєте новину «Миротворці з Ліберії привезли малярію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути