вівторок, 04 червня 2013 00:45

Мільйон гривень дали за пісню "Лісапет"

Автор: Фото з сайта www.stb.ua
  Збірний самодіяльний колектив ”Лісапетний батальйон” із села П’ятничани Чемеровецького району Хмельниччини та сусіднього селища Скала-Подільська Борщівського району Тернопільщини виграв шоу ”Україна має талант”
Збірний самодіяльний колектив ”Лісапетний батальйон” із села П’ятничани Чемеровецького району Хмельниччини та сусіднього селища Скала-Подільська Борщівського району Тернопільщини виграв шоу ”Україна має талант”

— У селі, певно, не було телефону, з якого за "Лісапетний батальйон" СМС не відправляли. У мене дома голосували і з мого, і з чоловікового, і навіть із дідового, — каже 54-річна Любов Гучок, голова сільради у П'ятничанах Чемеровецького району на Хмельниччині.

1 червня місцевий колектив "Лісапетний батальйон" переміг у шоу "Україна має талант" на телеканалі СТБ. Отримав 1 млн грн.

— Ми допускали, шо виграєм. Але інтрига була до останнього. Коли назвали нас, від щастя хотілося плакати. Якби сказали в той момент шось тяжке перевернути або акробатичний трюк показати, — зробила б із місця, — запевняє керівник гурту Наталія Фаліон, 54 роки.

У П'ятничанах того дня був випускний. Батьки і діти на час шоу зупинили гуляння і дивилися телевізор. У день суперфіналу в селі розкупили все шампанське. Перемогу святкували кілька годин.

— На клубі вивісили транспарант "Вітаєм Наталію Фаліон і "Лісапетний батальйон". Нам із Ганькою цілі оберемки квітів надарували. Люди їх у себе попід хатами виривали. Бачили би ви, як чоловіки своїх жінок-співачок зустрічали. Усі вистроїлися в ряд, у костюмах, при галстуках. Я не пригадую, щоб так красиво було.

Із Наталією Іванівною спілкуємося телефоном у понеділок. Зі слухавки чути шум автомобіля.

— Їдемо в Хмельницький на благодійний концерт до дітей-інвалідів. Учора на Буковині виступали — проводжали вівці на полонину, — пояснює вона.

У гурті 11 жінок, з ними на шоу виступав баяніст Віктор Кустіцький, 45 років. Усі співачки заміжні, крім Оксани Косинської. Її в колективі називають Ганькою та "секс-символом України".

— Ганька — вдова. Мала сина, але він загинув молодим. Якби не виступи в колективі, то потухла б і не було інтересу до життя. Роль секс-символу для неї років 10 тому придумали, аби підбадьорити. У селі з цього підсміюються, але по-доброму.

Під час талант-шоу учасники "Лісапетного батальйону" майже місяць жили на базі в Києві.

— Перший раз було найтяжче, бо перед Паскою. Кожна господиня думала, де дома недоприбрано, що недоготовлено. Городи засадили найпізніше в селі. Хто мав дві корови — одну продали, бо нема як обходити. Слава Богу, родина, сусіди помагають. Я маю грядочки, салат, бурячок. Помідорчики сама садила. Тепер прошу Бога погоди, щоб прополоти і просапати.

Частину виграшу вирішили віддати на спорудження в П'ятничанах церкви. Певну суму — на храм у сусідньому селищі Скала-Подільська Борщівського району Тернопільщини. Кілька учасниць колективу звідти.

— Наталія Іванівна замолода, щоб її іменем вулицю назвати. Але музей на честь її та першого колективу цього року в будинку культури відкриєм, — обіцяє війт Любов Гучок.

Наталії Фаліон запропонували вести шоу на кількох центральних телеканалах.

— Але я вже не дєвочка, шо мєчтає о славі. Довго думала над тим і вирішила, що життя в селі мені подобається. Десь їздити виступати з колективом — так. Але кардинально все міняти не хочеться. Боюся розчаруватися, — говорить.

Про Фаліон дізналися завдяки пісні "Лісапет". На початку 2013 року цей твір із її репертуару переспівав самодіяльний жіночий ансамбль із Чернігівщини. Відео їхнього виступу виставили в інтернеті. "Лісапет" написав син Наталії Іванівни 33-річний Сергій.

До суперфіналу з "Лісапетним батальйоном" вийшов 22-річний Максим Чечнєв із російського міста Волгоград. Із зав'язаними очима складав кубики Рубіка. На відбірковому турі впорався одночасно зі 100 кубиками. А у фіналі з них склав портрети суддів шоу — Ігоря Кондратюка та Слави Фролової.

— Захопився цим чотири роки тому, — розказує Максим. — Тоді їхав у трамваї й навпроти мене сів хлопець із кубиком. За кілька днів я пішов у магазин по подарунок для дівчини, а купив кубик Рубіка. Я цілий день запам'ятовую комбінації. Коли наосліп складаю, уявляю приміщення із зашифрованими образами: папугу на шафі, шефа в кріслі, кота на дивані. У кожному з образів є код для розв'язання головоломки.

Максим навчається на четвертому курсі Волгоградського педагогічного університету. Буде вчителем англійської мови. Живе з батьком-інвалідом, мати три роки тому померла. На пари ходить рідко, бо грошей бракує. Дає приватні уроки з англійської й розвитку логіки. Його дівчина на шоу не приїхала. Вона хворіє на цукровий діабет, лежить у лікарні.

Незряча полтавка купила трикімнатну квартиру

Талант-шоу "Україна має талант" почало виходити 2009 року. В першому сезоні перемогла художниця 28-річна Ксенія Сімонова з Євпаторії, яка малювала картини з піску. Згодом виступала в Англії, Нідерландах, Монако, Таїланді та Японії, на Мальті. Підписала контракт із модним домом "Крістіан Діор".

2010-го найвищий бал здобула незряча полтавська співачка 29-річна Олена Ковтун. За виграні гроші купила трикімнатку, бо мешкала з чоловіком у гуртожитку. Тепер виступає на концертах і приватних вечірках.

Переможцем третього сезону став київський фокусник Віталій Лузкар, 26 років. Заробляє на корпоративах. За півгодини отримує $1 тис. — 8 тис. грн. Торішні переможці, акробатичний колектив "Вокаут" теж виступає на корпоративах.

Зараз ви читаєте новину «Мільйон гривень дали за пісню "Лісапет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути