пʼятниця, 25 березня 2011 03:45

Міліція не пускала підприємців до Києва

У четвер вранці учасники акції "Автомобільний марш протесту Україною", підприємці з різних міст, виступали на мітингу в Умані Черкаської області. У колоні були 11 автомобілів, 30 чоловік. Вони вимагають скасування Податкового кодексу та відставки уряду Миколи Азарова.

Автопробіг стартував зі Львова у понеділок.

— У Гайсині до нас приєдналися місцеві підприємці на двох машинах, — розповідає телефоном Роман Чорний, 20 років. — Та не встигли вони виїхати з міста, як їх наздогнало авто. Звідти вийшов начальник місцевої міліції Андрій Піхоцький. Переписав номери машин і сказав, якщо не розвернуться, матимуть потім проблеми. Чоловіки поїхали назад, але наступного дня наздогнали нас.

Увечері підприємці в'їхали до Умані. Заночували у кемпінгу. У ньому зазвичай зупиняються паломники-хасиди, що приїжджають зустрічати єврейський новий рік.

— Чим далі на схід, тим більше відчуваємо увагу зі сторони міліції, — каже Ігор Спіцин, 37 років. — Даїшники записують номери авто, гасла з транспарантів. Перед Уманню нам на хвіст сіла машина ДАІ. Потім наздогнали й наказали зупинитися. Коли ми почали їх знімати на телефони, стали виправдовуватися. Мовляв, просто хотіли супроводжувати колону. А потім швидко поїхали геть.

Говорить, з харчами учасникам акції допомагають місцеві підприємці.

— Ми взяли із собою газові плити, чайники. Можемо зупинитися будь-де, щоб пообідати. Але поки що жодного разу цим не скористалися. У кожному місті зустрічають так, що не хочеться їхати. У Вінниці нас відвели в їдальню при податковій адміністрації. Вдома мене чекають дружина і двоє дітей.

Сьогодні автопробіг має дістатися до Києва. На Європейській площі проведуть мітинг-протест "Відбери в олігархів Україну, поверни її громадянам".

Зараз ви читаєте новину «Міліція не пускала підприємців до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути