середа, 02 лютого 2011 10:18

Міліціонери вилучили еротичні журнали "Плейбой" та "Еґо плюс"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Чотири примірники чоловічого журналу "Еґо плюс" та один —  "Плейбоя" вилучили міліціонери з кіоску "Преса" №211 на бульв. Лепсе, 29 у Києві. 25 та 26 січня в ньому та інших точках, які належать агентству "Союздрук", працівники Подільського, Голосіївського й Солом'янського райвідділів проводили перевірку.

— Усе можна було вирішити по-людськи, а вони вривалися в кіоск, усі журнали перевертали. Просто викачували нерви, — розказує Валентина Мостова, 60 років, начальник дільниці "Союздруку". — Найнахабніше вели себе міліціонери Солом'янського району.

— Звинуватили мене, що я продаю порнографічні журнали. Почали составлять протокол і ізимать 20 гривень, — згадує продавщиця Надія Шмигура, 62 роки. — Потім десь пропали, а через 1,5 години, в 17.30, приїхала опер-група і вимагала, щоб я впустила їх у кіоск для вилучення журналів. Вони мені тут стукали, повністю паралізували роботу. Реготали, пили кофе на прилавку. Я навіть не могла вийти з кіоску до восьмої вечора. Це не перевірка, а не знаю, що це було.

Міліціонери пояснюють свої дії так: до них надійшла заява про продаж порнографічних журналів. Від кого — не називають.

— Ми повинні були це перевірити, — говорить Ірина Біба, прес-секретар Солом'янського райвідділу міліції. — Може, ми трохи відірвали кіоск від повсякденної роботи, та це не наша вина. Ми ж не грабіжники. А 20 гривень від продажу журналу ми не відібрали, а вилучили. Якщо його виявлять непорнографічним, ми повернемо гроші та журнали.

У "Союздруці" обіцяють надати документи, що ці видання не мають стосунку до порнографії.

"Відверту розмову про це" продають в Україні 10 років

У місті Сторожинець Чернівецької області 27 січня прокуратура вилучила з книгарні видання еротичного характеру. Літературою, яку назвали занадто відвертою, виявилися посібники для училища мистецтв, книжка для молодшого шкільного віку "Відверта розмова про це" та давнє індійське вчення про кохання "Камасутра".

"Відверту розмову про це" в Україні випускає видавництво "Країна мрій".

— Вона вже 10 років на українському ринку. Перекладена багатьма мовами й розповсюджена по всьому світу. Всі дозволи на її продаж, звичайно, є. Якщо вона вже надрукована в Україні, це означає, що пройшла кучу інстанцій і визнана корисною, — каже заступник директора з продажу Вадим Мартиновський, 40 років. — Дане видання допомагає у сексуальному та емоційному вихованні маленьких дітей, яке стане основою для їхнього подальшого розвитку.

Твір є перекладом книжки П'єра Фонд Кабре, директора Інституту сексології та поведінки в іспанському місті Барселона. Автор рекомендує видання для дітей 6–9 років.

Оксана ЛЮБОКАЗКА

Дмитро БЄЛЬЧЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери вилучили еротичні журнали "Плейбой" та "Еґо плюс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути