вівторок, 09 липня 2013 05:30

"Міліціонери виконують план по збору грошей. Все інше менш важливо"

— Врадіївка — це нарив на тілі України, який прорвало. Це не феномен, те саме може статися в будь-якому райцентрі без винятку, — каже про події в райцентрі Врадіївка Миколаївської області нардеп 62-річний Геннадій Москаль, екс-заступник міністра внутрішніх справ. — Усі райвідділи — члени однієї системи МВС, яка стала озброєним загоном Партії регіонів, що безкарно б'є опозиціонерів, демонстрантів, простих людей.

Чому міліціонери підкорюються системі?

— Уся система МВС побудована на корупції. Питання вирішуються тільки за гроші. Міліціонери виконують план по збору грошей. Все інше менш важливо. Казали, якщо набуде чиності новий Кримінально-процесуальний кодекс, то не буде тортур. Вступив. І нічого не змінилося.

Куди йдуть зібрані гроші?

— Частина залишається у райвідділі, частина — у міському, в обласному, найбільша йде на Київ. Якби у столиці не вимагали грошей, то система б не працювала.

Як її змінити?

— Повністю довіряє міліції 1 відсоток населення. Такою міліцією міністр не має права керувати. Бо нема поганих солдатів, є хренові міністри та генерали. Безумовно, ці офіцери з Врадіївки винні. Але в даному випадку не справляється міністр. У Міністерстві внутрішніх справ у 20 разів більше генералів, ніж за Союзу, а бардак повний. Систему МВС треба комплектувати за професійною ознакою, а не за принципом земляцтва. А так керівник наставив своїх, то з кого питатиме? З кума-родича-брата?

Життя врадіївчан зміниться?

— Перші півроку міліція робитиме вигляд, що розуміє людей. А потім усе стане на свої місця. Як Врадіївський райвідділ зможе працювати по-новому, коли вся система працює по-старому? У суцільно інфікованому організмі не може бути здорового органу. У Врадіївці відбувається повна маячня. Міліціонери приймають заяви про злочини, скоєні самими ж міліціонерами. Туди мала б виїхати бригада Генеральної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «"Міліціонери виконують план по збору грошей. Все інше менш важливо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути