Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 03:45

Міліціонер всю ніч охороняв гранату

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Бойову гранату і патрони часів Другої світової війни знайшли у криниці 71-річної Марії Бойко. Вона живе на вул. Садовій у селі Юрківка Тульчинського району на Вінниччині.

— Це і наша криниця, бо стоїть на межі між нами і Марією, — розповідає 39-річна Валентина Нех, касир Юрківської сільради. — Боєприпаси побачили спеціалісти із сусіднього селища Кирнасівка. Їх найняли, щоб почистити її. Разом з намулом витягнули. Там були як наші, так і німецькі

Ручна граната "ГР-33" була з чекою.

— Багато разів обривалися відра, й ми витягували їх крюками, збовтуючи ними воду й намул. Граната у будь-який момент могла вибухнути, — продовжує Валентина Григорівна. — Наша криниця не чистилася десь 60 років, а граната пролежала у намулі 66. Вона могла туди попасти під час відступу німецьких військ 1944 року.

Гранату вивезли подалі від будинків. Її всю ніч охороняв дільничний інспектор Олександр Когутюк разом з жителями села Михайлом Нехом та Василем Рябоконем. Наступного дня підірвали.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонер всю ніч охороняв гранату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути