вівторок, 03 липня 2018 05:30

Микола Метлінський прикрив собою доньку

Публікуємо поіменний список полеглих у червні захисників України. Нам відомо про смерть 21 бійця. 16 — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна. Наймолодшому було 20 років, найстаршому — 57.

Упродовж місяця отримали поранення 108 захисників України. Найбільше постраждали 28 червня — четверо загинули, двоє отримали поранення. 3, 4, 15 та 22 червня обійшлося без поранень.

Окупаційні війська порушувати режим тиші 880 разів. 8 червня було найбільше обстрілів — 38.

1 червня

Микола "Папай" Метлінський, 48 років, із райцентру Олександрівка Кіровоградської області. Жив у Кропивницькому. Головний сержант взводу 57-ї мотопіхотної бригади.

24 травня під час обстрілу неподалік Невельського Ясинуватського району на Донеччині накрив собою доньку-санінструктора 26-річну Ярославу. Її життя врятував. Сам отримав поранення голови. Помер в обласній лікарні Дніпра. Залишилися дружина й донька.

6 червня

Ігор Французан, 41 рік, із села Пенькине Новомиргородського району Кіровоградської області, жив у Смілі на Черкащині. Командир відділення зенітного артилерійського взводу 37-го батальйону "Запоріжжя" 56-ї бригади. Підірвався на міні у Ясинуватському районі на Донеччині. Підписав контракт на службу у Збройних силах України у квітні 2017-го. Залишилися батьки, дружина і троє дітей.

Степан Литковець, 21 рік, із села Гарбузівка Лебединського району на Сумщині. Солдат 56-ї мотопіхотної бригади. Підірвався на міні, коли переслідував ворожу диверсійно-розвідувальну групу. Його тіло евакуювали 11 червня. Залишилися батьки й дружина.

12 червня

Микола "Лютий" Вільчинський, 25 років, із села Старики Горохівського району на Волині. Гранатометник 24-ї бригади ім. Короля Данила. Загинув від кулі снайпера поблизу Горлівки Донецької області. Напередодні загибелі повернувся з відпустки. Їздив додому на хрестини доньки. Залишилися батьки, дружина і двомісячна донька.

14 червня

Ігор Пет­ров, 20 років, із міста Рубіжне Луганської області. Солдат 53-ї бригади втратив життя внаслідок гарматного обстрілу позицій поблизу селища Новотошківське Попаснянського району на Луганщині. Отримав важке поранення, помер у "швидкій". Контракт підписав, щойно став повнолітнім. Залишилися батьки та дружина.

Сергій Жук, 49 років, із села Демки Драбівського району Черкаської області. Солдат 92-ї бригади. Загинув під час обстрілу з ручного гранатомета та бойової машини піхоти на Донеччині. Залишилися дружина, донька й онука.

24 червня

Сергій Остапчук, 48 років, із Хмельницького. Сержант у 72-й бригаді імені Чорних Запорожців. Помер у військовому шпиталі внаслідок вогнепально-уламкового поранення, отриманого поблизу Луганського на Світлодарській дузі Донецької області. Залишилися батьки та двоє братів.

25 червня

Руслан Баглик, 20 років, із Тростянця Сумської області. Молодший сержант 92-ї бригади. 19 червня отримав важке наскрізне поранення голови від кулі снайпера. Помер в обласній лікарні ім. Іллі Мечникова в Дніпрі. Залишилися батьки.

26 червня

Артур Федосенко, 47 років, із Кропивницького. Загинув від кулі снайпера на околиці Мар'їнки Донецької області. Старший солдат, водій-електрик вузла зв'язку військової частини А1469. Залишилися дружина й донька.

27 червня

Унаслідок ворожого артилерійського обстрілу 122-мм снарядами поблизу Богданівки Волноваського району на Донеччині загинули троє бійців:

Олександр Холін, 35 років, із міста Вовчанськ Харківської області. Солдат 93-ї бригади "Холодний Яр". Залишилася дружина й син.

Дмитро Петрушенко,

47 років, із Дніпропетровської області. Солдат 93-ї бригади "Холодний Яр". Залишився батько.

Володимир Дяченко, 50 років, із Семенівки Томаківського району Дніпропетровської області. Солдат 93-ї бригади "Холодний Яр". Залишився син.

28 червня

Валерій "Поляк" Шишак, 57 років, жив у Сіверськодонецьку Луганської області. Командир взводу у 24-й бригаді ім. Короля Данила. Загинув від кулі снайпера під час бою поблизу селища Південне Донецької області, коли намагався допомогти пораненому Андрієві Волосу. "Поляк" 2011-го вийшов на пенсію. З початку війни пішов на фронт. Командував взводом у добровольчому батальйоні МВС "Луганськ-1". Торік підписав конт­ракт із ЗСУ. Залишилися дружина, донька й син.

Андрій Волос, 22 роки, з села Омельне Ківерцівського району на Волині. Загинув під час бою поблизу селища Південне Донецької області. Кулеметник 24-ї бригади ім. Короля Данила. Служив за контрактом із 2015 року. Залишилася мати й вагітна дружина.

Влади­слав "Швед" Гусейнов, 35 років, із Харкова. Молодший сержант у 92-й бригаді. Загинув в бою за позиції поблизу міста Авдіївка на Донеччині. Бойовики обстрілювали позиції з автоматичних станкових гранатометів і мінометів. Залишилися батьки.

Геннадій Нємцов, 49 років, із Черкас. Загинув під час вогневого зіткнення поблизу Світлодарська на Донеччині. Старший сержант 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців. Бойовики стріляли з гранатометів та великокаліберних кулеметів по його підрозділу. До Збройних сил пішов у шостій хвилі мобілізації в липні 2015-го. На той час його син-контрактник був в АТО.

— Син мене не відмовляв — навпаки, пишається вчинком батька. А от дружина й донька переживають. Однак як би там не було, я вважаю, що мушу бути там, — говорив Нємцов-старший журналістам 14 липня 2015-го.

Залишилися дружина, донька й син.

Небойові:

14 червня

Володимир "Душман" Галаган, 48 років, з Одеси, помер унаслідок раку хребта. Захворів на онкологію після травмування у зоні бойових дій на Донбасі. Доброволець, заступник командира батальйону 8-го батальйону "Аратта" Української добровольчої армії. На фронті воював із серпня 2014 року. За ці роки отримав 11 поранень і контузій.

Народний Герой України, нагороджений медалями "За оборону Донбасу", "За оборону Маріуполя", "За мужність та добровольчий чин", відзнакою "Лицарський хрест родини Мазеп". Засновник громадського об'єднання "Аратта-Одеса". Залишилися дружина, дві доньки й онук. 23-річний син служить на фронті.

18 червня

Андрій

Попов, 46 років, із Мелітополя Запорізької області. Старший солдат у 14-й механізованій бригаді. Помер унаслідок тромбозу легеневої артерії в Попасній на Луганщині. Залишилися мати та сестра.

20 червня

Яків Майданюк, 21 рік, із села Сахни Летичівського району Хмельницької області. Солдат 14-ї бригади. Помер у зоні Операції Об'єднаних сил, обставини невідомі. У липні 2017-го підписав контракт, служив разом із батьком. Залишилися батьки та сестри.

28 червня

Олександр Божок, 29 років, із села Печі Борзнянського району на Чернігівщині. Помер у результаті раптової хвороби в місті Рубіжне Луганської області. Обставини невідомі.

Олексій Зінов'єв розбився в аварії

13 червня на Донбасі розбився в автомобільній аварії боєць добровольчого українського корпусу "Правий сектор" 28-річний Олексій Зінов'єв. Повертався на базу. На повороті вилетів із дороги.

— Льошка — фантастичний автомеханік. На позиціях і на базі в тилу — це була незамінна людина, — каже 36-річний Олексій Попов, командир 2-ї окремої тактичної групи. Коли їхав на війну, перед собою поставив завдання відремонтувати автомобілі, які постійно ламалися в добровольців.

Олексій Зінов'єв народився у Вінниці. Строкову службу проходив у танкових військах. Позаторік пішов добровольцем у ДУК. На передовій навчився куховарити.

— У бліндажі в нас була кухня. Він ящики з-під патронів прибив до стінки і там тримав різні спеції.

В Олексія Зінов'єва залишилися батьки.

Михайло УХМАН

Зараз ви читаєте новину «Микола Метлінський прикрив собою доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути