четвер, 29 вересня 2011 07:30

Меру подарували тілогрійку, чифір та Біблію

Автор: малюнок: володимир казаневський
 

У Ніжині Чернігівської області міський депутат-"бютівець" 24-річний Максим Багрінцев подарував тілогрійку, термос із чифіром і Біблію меру Михайлові Приходьку, 53 роки. Приніс їх на сесію.

— Купив усе на нашому ринку ще влітку, але сесії не було, удома зберігав. Подарунок обійшовся десь у 300 гривень, — каже Максим Багрінцев. — Ці речі міському голові в тюрмі знадобляться. А міцний чифір у термосі я сам зранку заварював. Біблію нехай читає, щоб покаявся. Приходько не має права займати цю посаду. Бо проти нього порушена справа за хабар у великих розмірах.

Михайло Приходько опускає голову, нічого не каже про подарунок. Термос зникає під час перерви, тілогрійку забирає заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.  Біблія залишається лежати на столі.

За словами Багрінцева, 2008 року столичний бізнесмен хотів приватизувати в Ніжині банно-оздоровчий комплекс.

— Приходько сказав: без питань, тільки гроші потрібні. Отримав два рази по 20 тисяч доларів. Потім знову попросив. При передачі такої ж суми його затримали, — продовжує "бютівець". — Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін одразу виніс постанову — посадова особа, яка притягається до кримінальної відповідальності за хабар, має бути обов'язково відсторонена від роботи. Щоб не впливала на судовий розгляд. Приходько півроку провів у Лук'янівському ізоляторі, потім його звільнили під заставу. Торік на виборах знову обраний мером. Але постанову ніхто не скасовував. Ми зверталися до Чернігівської облради. Там пояснили, що Приходько посаду займає незаконно. Але зробити нічого не можуть, бо він мер, його обрали люди.

Секретар Ніжинської міськради Олег Кирсанов запевняє, що Михайло Приходько працює законно:

— Маємо документи з Генеральної прокуратури та Верховного суду.

Зараз ви читаєте новину «Меру подарували тілогрійку, чифір та Біблію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути