Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2010 08:13

Мерію Києва закидали димовими шашками

Автор: фото з сайту www.bilozerska.livejournal.com
  Дим із шашки клубиться біля входу до мерії Києва у четвер опівдні. Молодіжні організації, які заявили про напад, раніше були невідомі у політичному та громадському середовищі столиці
Дим із шашки клубиться біля входу до мерії Києва у четвер опівдні. Молодіжні організації, які заявили про напад, раніше були невідомі у політичному та громадському середовищі столиці

"Я думала — мерія горить... Із дверей валив густий чорний дим. Міліція позбігалася, пожежні. За пару хвилин усе згасло", — пригадує 23-річна Ольга. Вона продає картки поповнення рахунку на Хрещатику.

У четвер Ольга бачила, як активісти із двох молодіжних організацій закидали вхід до столичної мерії димовими шашками. Так висловили протест владі Леоніда Черновецького, яка не прибирає місто від льоду та злежалого снігу.

До будівлі київської міської влади п"ятеро чоловіків і жінок підійшли близько опівдні. Голови накриті капюшонами, обличчя замотані шарфами. Чоловіки налягають на двері, забивають їх цвяхами. Жбурляють під двері дві димові шашки, розкидають навколо листівки і втікають. Густий дим кілька хвилин клубочиться біля приміщення столичної влади.

"Коли в Києві вдарили морози — ні дороги, ні тротуари не прибирались. Люди падали просто на вулицях. Чиновники наживаються за наш рахунок! Вони не дають нам нормально пересуватись містом — громадськість не дозволяє їм нормально існувати! Нехай чиновник пам"ятає, що за кожним його кроком спостерігають, і жодна антинародна дія не залишиться без адекватної відповіді. Нехай чиновник пам"ятає, що він не начальник, а слуга народу!" — написано в листівці. Відповідальність за напад узяли на себе дві молодіжні організації — "Автономний спротив" і "Чорний комітет".

Цвяхи, листівки та залишки димових шашок забрала міліція. Учасників акції розшукують. Їх хочуть притягнути до відповідальності за дрібне хуліганство. Максимальне покарання за це — арешт на 15 діб.

Із четверга на вулиці біля входу до мерії чергують охоронці, чого раніше не було. Вони уважно стежать за кожним перехожим, який підходить до будівлі. Охорона роздратована — їх раніше не змушували стояти на морозі.

— Якби впіймали тих жартівників, то здерли б не одну тисячу гривень, — сердиться чоловік у чорній уніформі з нашивкою "Служба безпеки". — Сюди все міліцейське начальство з"їхалося по тривозі.

Біля входу до мерії встановлені відеокамери. Однак на записі не видно облич нападників, це ускладнює розшук, розповідають охоронці. Вони вважають, що шашки кидали студенти. Представники "Чорного комітету" обіцяють нові акції протесту через свавілля чиновників у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Мерію Києва закидали димовими шашками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути