Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 05:55

Мера Немирова донька поцілувала крізь ґрати

45-річного Віктора Качура, мера райцентру Немирів на Вінниччині, затримали на два місяці. Таку постанову виніс Ленінський районний суд Вінниці 21 вересня.

Від кінця серпня Качура оголосили в міжнародний розшук. У понеділок неподалік селища Гребінка Васильківського району Київщини його затримали. Він їхав машиною з родиною. Не опирався.

— Затриманий порушив підписку про невиїзд. Нині находиться у Вінниці в слідчому ізоляторі, — розповідає Сергій Довженко, начальник управління Держслужби боротьби з економічними злочинами Вінниччини. — Зникнення пояснив тим, що лікувався.

У червні міського голову спіймали на хабарі майже 2 млн грн. Слідчі вважали, що мав за цю суму віддати земельну ділянку. 20 серпня Ленінський райсуд відпустив Качура на підписку про невиїзд.

— Як пояснив клієнт, він сам виявив бажання зустрітися з міліціонерами, — заперечує версію правоохоронців Владилен Мунтян, 61 рік, адвокат Качура. — Він не порушував умов підписки про невиїзд — не змінював місця проживання. Постійно був на лікуванні у медзакладах. Рішення, що клієнта знову затримали, — неправомірне. На Київщині він щойно пройшов реабілітаційний курс. Де — не можу сказати. Стан його здоров"я сильно погіршився після того, як перебував у червні в слідчому ізоляторі. Має хвороби серця, виразку шлунка.

Дружина мера Ірина — приватний підприємець. Дорослі діти Олександр та Ганна мають свої сім"ї. Донька з батьками чоловіка прийшла на суд 21 вересня. Перед тим як Віктора Качура вивели під вартою із залу засідань, вона підійшла до нього та поцілувала крізь ґрати.



Найбільші хабарі, за які затримували мерів


20 вересня 2010 року за хабар 300 тис. грн узяли під варту керівника міста Кам"янець-Подільський на Хмельниччині Анатолія Нестерука.

У жовтні 2009-го взяли під арешт мера міста Боярка на Київщині Тараса Добрівського. Йому закидають вимагання $26 тис.

У січні 2009-го на хабарі $250 тис. попався мер міста Балаклія на Харківщині.

16 липня 2008 року арештували Володимира Щербину — мера кримського міста Алушта. Звинуватили у вимаганні $50 тис.

Роман ЗАПОРОЖЧЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Мера Немирова донька поцілувала крізь ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути