четвер, 09 червня 2011 06:00

Мер урятував чоловіка з пожежі

У ніч проти середи в райцентрі Сарни на Рівненщині виникла пожежа в соціальному гуртожитку на вул. Бєлгородській, 38. Загорілося в тамбурі на першому поверсі, вогонь перекинувся на найближчу квартиру.

Близько опівночі вулицею проїжджав мер 38-річний Сергій Євтушок із депутатом міськради. Той підвозив міського голову після пленарного засідання.

— Ми ще випили чаю і вже їхали по домах, я свого водія відпустив. Мабуть, то Бог мене привів, щоб ми їхали саме по цій вулиці, — розповідає Сергій Євтушок. — Побачили, що з гуртожитку валить дим, навколо люди стоять. Хтось у будинку кричав: "Рятуйте". Ми зупинилися, викликали пожежників і "швидку".

Мер три місяці тому був у цьому гуртожитку. Розповідав мешканцям про можливість створення об'єднання співвласників. Тоді йому представили інваліда 42-річного Ярослава Мушика, який мешкає на першому поверсі.

— Я чогось саме його запам'ятав — він мав хворі ноги, був одинокий. І тої ночі мені наче йокнулося, що Ярослав може бути в цій будівлі й сам вийти не зможе. Я грюкнув у його вікно, чи там хтось є. Він слабо відповів. Я спробував дістатися через аварійний вихід, але там усе було в диму.

Сергій Євтушок із третьої спроби розбив шибку руками і заглянув усередину. У кімнаті було чорно від диму, Ярослав лежав на підлозі, майже непритомний.

— Мер не розгубився, узяв напівживого чоловіка на руки та потягнув до вікна. Там його забрали медики, — розповідає Дмитро Мельник з обласного управління надзвичайних ситуацій. — Пожежу загасили за 10 хвилин. Ніхто із мешканців не постраждав. Це перший випадок у нас в області, що чиновник урятував людину на пожежі.

— Я подер костюм, коли вибивав вікно, але то нічого. Головне, що той інвалід живий. Завжди мріяв зробити якийсь хороший вчинок, — каже Сергій Євтушок. — Дав доручення підлеглим, щоб Ярослава знайшли і подбали про нього.

Рятувальники припускають, що пожежа виникла через недопалок у смітнику в під'їзді.

Зараз ви читаєте новину «Мер урятував чоловіка з пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути