Ексклюзиви
четвер, 06 серпня 2009 08:04

Мер назвав алкоголіками третину керчан

Міський голова Керчі Олег Осадчий, 57 років, заявив у прямому ефірі телекомпанії "Керч", що 35% городян страждають на хронічний алкоголізм. У такий спосіб він відповів на запитання телеглядача про крадіжку каналізаційних люків у місті.

— Люди потеряли чувство совести и ответственности. Они не думают о будущем, не думают вообще, что делают, — розповів Осадчий. — У Керчі суцільне пияцтво. Якщо подивитися, то за великим-то рахунком 35 відсотків населення — хронічні алкоголіки. Ось у чому біда, ось у чому проблема. Ось чому сьогодні злочинність росте.

Працівник прес-служби Керчинської мерії Сергій Курін, 38 років, пояснив "ГПУ", що мер помилився.

— Ну, оговорился, переврал. Хотел сказать, что их просто много. Он имел в виду, что из-за безработицы люди кидаются в пьянство. — додає Сергій Курін. На цифрах зациклюватися не потрібно. Немає у нас таких даних, 30 чи 40 відсотків. У нас у Керчі також були такі висловлювання, що він не так сказав. Мер погано ставиться до людей, які зловживають спиртним. Сам він не п"є взагалі. Тому його це дуже дратує.

У місті діють два лікувальних заклади, в яких люди позбавляються алкогольної залежності.

— В Керчи действительно ростет запивной алкоголизм. Это целая проблема. — каже головний лікар міської психіатричної лікарні N2 Олександр Фадєєв, 54 роки. — Але скільки відсотків жителів залежні від алкоголю сказати неможливо. У зв"язку з кризою стало більше важких форм, тому що люди не отримують своєчасного лікування. Та не можна сказати, що в Керчі суцільна пиятика. Є люди, які взагалі не п"ють.

За рік у міській психіатричної лікарні N2 проходять реабілітацію близько 150 хворих.

Зараз ви читаєте новину «Мер назвав алкоголіками третину керчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути