пʼятниця, 11 серпня 2017 05:51

Мер Конотопа йде пішки до Києва

Пішки йде до Києва мер Конотопа на Сумщині Артем Семеніхін, 35 років. Планує особисто передати президенту Петру Порошенку звернення про розпуск депутатів Конотопської міськради.

30 травня Семеніхін оголосив про розпуск депутатів. Звернення відправив президенту. Однак той не відповів. До столиці міський голова вирушив 5 серпня після народного віча.

— Депутати ігнорують сесійні засідання. Вони не відбуваються в місті вже п'ять місяців, — говорить Артем Семеніхін. — Важливі питання залишаються невирішеними. Це виділення коштів на капітальні ремонти, допомога хворим дітям. У нас більше десяти людей померли з березня, не дочекавшись матеріальної допомоги на лікування. Відсутні гроші на зарплати лікарям і працівникам дошкільних закладів. З дня на день зупиниться електротранспорт. А сесії не проводяться. Піша хода — єдина надія конотопців на справедливість у державі.

У подорожі почуваюся непогано. Лише ноги не в дуже доброму стані. Свій шлях позначаю на карті. Люди постійно підтримують, намагаються чимось допомогти. Увесь час ми перебуваємо під наглядом поліції.

До Києва міський голова йде з двома друзями. Відмовився від їжі. П'є лише воду. Ночують на узбіччях і в лісосмугах. Митися заходять у придорожні готелі. Загалом мають пройти 251 км.

Конфлікт між депутатами в Артема Семеніхіна виник у березні. Тоді мер заборонив обранцям оголошувати перерви під час проведення сесій.

Зараз ви читаєте новину «Мер Конотопа йде пішки до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути