четвер, 17 листопада 2011 05:15

Меблева фабрика згоріла за три години

Автор: фото надане прес-службою МНС у Черкаській області
  Рятувальники гасять пожежу на черкаській меблевій фабриці ”Адель”. Її власник оцінює збитки у 700 тисяч гривень
Рятувальники гасять пожежу на черкаській меблевій фабриці ”Адель”. Її власник оцінює збитки у 700 тисяч гривень

15 листопада о четвертій ранку спалахнула пожежа на меблевій фабриці "Адель" у мікрорайоні Дахнівка в Черкасах. П'ять пожежних груп гасили приміщення 3 год.

— Пожежу побачив охоронець, — каже Костянтин Проценко з обласного управління рятувальників. — Він схопив порошковий вогнегасник і кинувся до вогню. 20 хвилин намагався загасити, а коли зрозумів, що нічого зробити не вдається, набрав 101.

Пожежа охопила 200 кв. м. — адміністративну споруду та виробничі цехи фабрики.

— Я у пів шостої ранку вийшов на вулицю, бо збирався в город їхать маршруткою, — згадує місцевий 72-річний Григорій Сидоренко. — Ще у вікна побачив світло велике од фабрики. Уже на вулиці переконався, що таки пожар там серйозний. Вогонь піднявся вище дерев, видно було вокруг, як удень. Шифер стріляв безперестанку. Я як ішов, то аж пригинався, щоб осколком не вдарило. Через дорогу від фабрики стояло чоловік 15 зівак. Ревіла пожарка, а хлопці з других машин розтягували шланг, аж до школи, метрів 100.

По обіді про пожежу нагадують калюжі біля двору підприємства, чорні обвуглені вікна на другому поверсі й запах горілого. З двору виходить господар "Аделі" 43-річний Владислав Лазарєв.

— Можна сказати, що втратив усе — меблі, обладнання, основну споруду, де їх виготовляли. Прикидав, тисяч на 700 гривень збитків. Одних меблів десь на півмільйона згоріло. За три години вогонь знищив усе, що за 10 років наживав, відколи відкрив цю фабрику. Про причини займання казати рано. Загорілося з тильної сторони цеху, спочатку дах. У тому місці не було легкозаймистих матеріалів чи проводки, щоб замкнула. Добре хоч ніхто з людей не постраждав.

"Адель" має площу 1800 "квадратів". Підприємство збудували на місці чоловічого монастиря. Виготовляли там м'які меблі. Працювали восьмеро. Господар каже, що конфліктів ні з ким не мав, аби підозрювати когось у підпалі.

— Хіба треба обов'язково мати ворогів чи якісь сварки, щоб спалили? — розводить руками хазяїн. — Можуть люди в очі всміхатись, а такого натворити.

Зараз ви читаєте новину «Меблева фабрика згоріла за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути