пʼятниця, 21 січня 2011 08:30

Майдан Незалежності перейменують

Київська міська державна адміністрація планує перейменувати майдан Незалежності на площу Свободи. Вже 27 січня міськрада хоче винести на розгляд питання про перейменування. Про це повідомляють у Конгресі українських націоналістів.

— Це ганебне явище. Вони просто хочуть викоренити з пам'яті історичні події, щоби будувати нову країну без України, — каже Володимир Манько із КУНу. — Саме на майдані відбулося голодування студентів 1990 року та помаранчева революція 2004-го, які позитивно вплинули на розвиток незалежної України.

На думку голови постійної комісії Київради з культури і туризму Олександра Бригінця, ніяких підстав говорити про перейменування немає:

— Я рассматриваю запуск подобных слухов и попытки реализовать идею переименования майдана, как способ отвлечь киевлян от существующих насущных проблем. Эта проблема искусственная и надуманная, но и как любая хорошо организованная провокация, эта может привести к столкновениям в Киеве и вероятно даже к кровопролитию, потому что киевляне просто так майдан не отдадут.

У КМДА кажуть, що на сьогодні жодних заяв щодо перейменування майдану не надходило.

Зараз ви читаєте новину «Майдан Незалежності перейменують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути