четвер, 19 серпня 2021 00:26

Людмилу Гребень судитимуть за смерть школяра

Завершилося ­слідство у справі про ­загибель 12-річного Артема Прадєда-Янчака у водоспаді Кам'янка в національному природному парку Сколівські Бескиди на Львівщині. Єдина підозрювана — вчителька львівської середньої школи №82, класна керівничка загиблого 45-річна Людмила Гребень. Її звинувачують у неналежному виконанні обов'язків з охорони життя та здоров'я дітей.

Трагедія сталася 2 ­червня. Групу із 44 шестикласників супроводжували троє ­вчителів та двоє батьків. Артем хотів ­зробити фото на тлі водоспаду, послиз­нувся на камені й упав. Зачепився рукою за повалене дерево. Вивільнили його рятувальники. Але медики вже не змогли врятувати хлопця. Людмила Гребінь потрапила до лікарні із серцевим нападом.

Місцеві звинувачували керівництво парку в неналежному ставленні до техніки безпеки. Однак слідство дійшло іншого висновку, за словами заступника керівника Стрийської окружної прокуратури Львівської області Ігоря Сепика.

— Досліджували різні версії, всі факти. Вивчали дії кожного вчителя. Призначалися відповідні службові перевірки, — каже Ігор Сепик. — Перевіряли версію про можливу причетність працівників парку. Також оцінювали дії рятувальників. За результатами всіх доказів, експертиз і перевірок довели, що саме з вини вчительки сталася трагедія.

Обвинувальний акт прокуратура передала до Сколівського райсуду. Якщо провину доведуть — Людмилу Гребень можуть ув'язнити на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Людмилу Гребень судитимуть за смерть школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути