пʼятниця, 17 липня 2009 10:14

Людмила Цопа впіймала дитину, яка випала з другого поверху

Автор: фото: Надія ШТУПУН
  Вихователька Людмила Цопа та хлопчик із дитсадка ”Теремок” у Вінниці.
Вихователька Людмила Цопа та хлопчик із дитсадка ”Теремок” у Вінниці.

Вихователька вінницького дитячого садка "Теремок" 45-річна Людмила Цопа гралася з дітьми на вулиці, коли почула шум угорі.

— Діти хлюпалися в надувному басейні, а тут раптом щось шуркнуло, — розповідає. — Дивлюся, дитина випадає з вікна і вже летить донизу головою. Я сама не знаю, як опинилася біля стіни і вхопила дівчинку. Потім на мене попадали зверху москітна сітка, дитяче одіяльце, якісь іграшки.

Дитсадок розташований у центрі міста по вул. Грушевського. Стіна приватного двоповерхового будинку межує з дитячим майданчиком. Катя, якій нещодавно виповнилося рік та сім місяців, випала з вікна другого поверху. Вона дивилася на дітей, які гралися на майданчику. Відстань до землі 7 м. Під стіною навколо будинку — заасфальтована доріжка. За 3 м від неї стояла вихователька.

— Я встигла вхопити дитя при самій землі, — Людмила показує, як обома руками зловила дівчинку. — Руку трохи забила. Але дитина ціла залишилася. Навіть не заплакала, не зрозуміла, що трапилося. Я одразу занесла її в медпункт. Там сказали, що в неї нема жодних ушкоджень.

Коли вихователька з Катею повернулася, на дитячий майданчик прибіг дядько дівчинки.

— Він із переляку запитав: "Вона померла?" — веде далі Людмила. — Я заспокоюю його, кажу, що жива-здорова. Бабуся забрала дитину. Мати наступного дня гуляла тут. Подякувала за врятовану дочку.

Мати дівчинки Марина відмовляється називати прізвище. Висока, з коротко підстриженим темним волоссям, вона вийшла на вулицю в довгій футболці та домашніх капцях. Не хоче говорити й показувати доньку. Каже, що та спить.

— Я не знаю, як таке сталося. Мене в той час вдома не було. Виховательці дуже вдячна, але дитину не покажу. Їй тільки шкодить така популярність. Моя бабуся, родичі, знайомі не знають про цей випадок. І не хочу, щоб дізналися.

Садок "Теремок" — відомчий, підпорядкований вінницькому управлінню Міністерства внутрішніх справ. Тут виховують дітей правоохоронців. Батьки Каті не міліціонери, але завідувачка пообіцяла, що дівчинку, щойно їй виповниться 2,5 року, візьмуть. Вона буде в групі Людмили Цопи.

Керівництво закладу вирішило нагородити виховательку.

— Хочу подати клопотання начальнику УМВС Василю Поліщуку, — говорить завідувачка Фаїна Шкарупа. — У нас усі виховательки хороші, але Людмила виявила блискавичну реакцію.

У Цопи двоє дітей. 20-річна дочка 9 серпня виходить заміж. Син цього року піде вчитися на юриста.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Цопа впіймала дитину, яка випала з другого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути