Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2011 06:15

Люди їдуть по воду за 10 кілометрів

Жителі райцентру Тисмениця Івано-Франківської області знайшли невідомі відходи. Натрапили на них, коли перекопували городи неподалік річки Ворона, яка там протікає.

Будинок 40-річної Галини Качурак найближче до небезпечної ділянки. Вона розповідає, що під час частих повеней у Тисмениці підтоплювало і її город:

— Коли кіт напився звідти, то здох був. Вода там була така смолиста, густа.

Люди кажуть, що їх три десятки років мучить неприємний різкий запах і біль у голові. Зараз криниці у приватних будинках на околиці міста у павутині. Вода у них непридатна для споживання.

— 10 кілометрів їдемо у сусіднє село Хом'яківку по воду, аби зварити їсти і пити. З-під кранів не беремо з центру міста, кринична чистіша, — каже Марія Капітан, 43 роки.

Санепідеміологи, екологи та фахівці хімічного підприємства кілька разів обстежили ділянку. На глибині 20 см знайшли нафтопродукти та небезпечні хімічні речовини, зокрема шар нафталіну.

Деякі сполуки місцеві екологи не можуть визначити. Чекають на фахівців із Києва. Невідома і площа захоронення відходів. І лише після детального обстеження їх обіцяють вивезти. Коли і куди голова Тисменицької райдержадміністрації Ігор Овчар не знає.

Люди бояться повені. Кажуть, тоді всі нечистоти можуть накрити місто, а з їх маленької річки Ворони потрапити у Дністер та Чорне море. А це катастрофа міжнародного масштабу.

Зараз ви читаєте новину «Люди їдуть по воду за 10 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути