вівторок, 30 травня 2017 06:00

Люди скаржаться на сморід аміаку

Жителі Луцька скаржаться на сморід на околиці міста після виробництва технічного спирту на місцевому Гнідавському спиртозаводі. Неприємний запах аміаку четвертий місяць відчувають і у приміських селах Баїв, Боратин, Гірка Полонка й Рованці.

22 травня біля підприємства мітингували майже 500 людей.

— За 150 метрів від заводу є дитсадок, а за 800 — школа. Виробництво етанолу повинно бути щонайменше за кілометр від таких закладів, — говорить місцева жителька Людмила Дубчак, 33 роки.

Смердить, бо в каналізацію з підприємства потрапляють дріжджі, кажуть люди. З рештою стоків усі відходи опиняються на фільтраційних полях. Там реа­гують між собою і поширюють неприємний запах.

— На фільтраційних полях фекалії і без дріжджів смердять, — розповідає голова правління заводу Ростислав Новосад. — Найкращий вихід — збудувати нову каналізацію й завести її у міську систему для очистки.

Не можемо вплинути на завод, бо він розташований у Луцькому районі, говорять у міській раді. Обласна рада створила комісію, яка має вирішити проблему.

Зараз ви читаєте новину «Люди скаржаться на сморід аміаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути