середа, 19 травня 2010 09:34

Люди потрапляють до лікарень сім"ями

Автор: фото: Сергій РАДЧЕНКО
  Валентин Майборода (на фото праворуч) біля входу до Тальнівської районної лікарні. Він лежить із запаленням легень уже 10 днів. Каже, так важко захворів уперше в житті
Валентин Майборода (на фото праворуч) біля входу до Тальнівської районної лікарні. Він лежить із запаленням легень уже 10 днів. Каже, так важко захворів уперше в житті

Пневмонія невідомого походження лютує на заході Черкащини. Люди скаржаться на високу температуру й головний біль. Більшість хворих забирає "швидка".

В інфекційному відділенні Тальнівської райлікарні немає вільних ліжок. Недужих госпіталізують до інтенсивної терапії. До лікарні люди потрапляють сім"ями.

На стоянці медзакладу кількадесят автомобілів. Машин повно й на вул. Попова–Гертлейна.

— Тиждень лежала із запаленням легень, — каже Тетяна Майборода, 50 років, із села Гордашівка Тальнівського району. — Спочатку з тим самим у лікарню попав син, потім чоловік. Я вдома лікувалася. Стало гірше, температура під 40. Викликала "швидку". Раніше не попадала до лікарні, це вперше.

— У таку пору масового захворювання на пневмонію ніколи не було. Дивно, що хворіють родинами. Тішить єдине: пандемічного грипу в хворих не виявлено, — говорить головлікар Тальнівської санепідемстанції 62-річний Віктор Зозуля.

Останні два тижні побільшало недужих в інфекційному відділенні Маньківської райлікарні.

— Поступають після 8 травня, — розповідає головний санітарний лікар Маньківської СЕС Микола Ковтун, 61 рік. — Сьогодні відправляємо їхні аналізи у вірусологічну лабораторію Черкас. За три дні знатимемо — пандемічний це грип чи ні.

Є хворі й на сході області. У реанімації Кам"янської райлікарні в украй тяжкому стані перебуває 47-річна жінка. Тут вона з 11 травня.

— Сама лікувалася від застуди чотири дні, — розказує лікар 47-річний Іван Олійник. — Зараз не може дихати без кисневої маски.

— Перебіг захворювання нагадує той, який був у хворих під час хвилі пандемічного грипу, — зауважує головний інфекціоніст області Валентина Коробчанська. — Тому при лікуванні застосовуємо таміфлю.

— Зростання кількості хворих із запаленням легень розпочалося у першій декаді травня, — каже начальник обласної СЕС 60-річний Віталій Самотуга. — На 17 травня найбільше хворих на цю недугу нарахували в Тальнівському і Маньківському районах — відповідно 50 і 29. Узяли дев"ять проб на аналізи, в тім числі у двох померлих із підозрою на грип. Досліджували на спеціальному обладнанні, яке придбали восени. У жодному випадку пандемічного грипу А/Н1N1 не виявлено.

У санепідемстанції збудника недуги досі не визначили.

Зараз ви читаєте новину «Люди потрапляють до лікарень сім"ями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути