Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2009 07:08

Людей на матрацах кожен день відносить у море

Автор: фото: Ірина МАМРИГА
  Оксану та Степана Стечишиних віднесло в море на крузі в перший день весільної подорожі
Оксану та Степана Стечишиних віднесло в море на крузі в перший день весільної подорожі

Львів"янка 28-річна Оксана та на рік старший за неї Степан Стечишини 20 липня приїхали на базу відпочинку "Рассвет" у селі Сичавка Комінтернівського району Одещини. За два дні до того одружилися. У перший день свого медового місяця пішли плавати в морі. На надувному крузі їх віднесло від берега на 500 м.

Інші відпочивальники помітили, як швидко віддаляється круг, одразу підняли тривогу. За кілька хвилин молодят повернули до берега жителі міста Южне 18-річний Євген та 21-річний Вадим. Випливли катером, на якому катають туристів.

— Кілька днів тому в море теж віднесло матрац приблизно на 300 метрів от берега, — розповідає Євген. — На ньому було двоє чоловіків і двоє хлопчиків віком трьох-чотирьох років. Коли ми під"їхали до них катером, діти плакали.

Оксана і Степан Стечишини злякатися не встигли.

— Ми навіть не думали, що на березі така паніка, — сміється Оксана. — Просто вирішили поплавати. Може б, самі й до Туреччини догребли. Правда, вода сьогодні  холодна.

Ігор Сокольвак, 48 років, із міста Немирів Вінницької області розповідає, як плавав на матраці й заснув:

— То мене так занесло, шо я два часа до суші гріб. Перелякався не на шутку і весь згорів. Приплив за кілометрів десять від своєї бази, то потім ще по березі, дай Боже, клепав. Усе тому, що матрац має велику площу і по воді, як пелюстка скользить. Якщо вітер у море, то небезпечно.

Рятувальник 41-річний Олег Блінов і його команда з п"яти матросів відповідають за 300 м прибережної смуги в селищі Коблево Березанського району Миколаївщини.

— Майже кожен день матраци відносить у море, — розповідає чоловік. — Ми людей попереджаємо, слідкуємо за ними в бінокль. Коли сильно відносить — повертаємо на катері або скутері. Усе залежить від вітру. От зараз вітер північний, тобто з берега прямо в море. Матрац тягне, а людина не помічає, що її несе. Швидкість невелика, але все ж... Щоб уникнути таких випадків, ми проводимо роз"яснювальну роботу. Із дітьми в цьому плані легко, а з п"яними говорити важко.

Зараз ви читаєте новину «Людей на матрацах кожен день відносить у море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути