Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2017 06:05

Любов Голяк заборгувала за комуналку 199 тисяч гривень

Киянка 65-річна Любов Голяк за гарячу воду й тепло заборгувала 199 тис. грн. Стільки ж — іншим службам. Її загальний борг за комунальні послуги становить майже півмільйона гривень.

Любов Голяк має чотири квартири у 9-поверховій "панельці" на околиці міста. Всі на першому поверсі, обгороджені тамбуром. Вікна на балконі її квартири вибиті. Звідти видно купи ганчірок і одягу. У під'їзді брудно, поштові скриньки поламані, смердить. У жінки 12 дітей. Із двома живе в однокімнатці. Решта мешкають у дво- і трикімнатках.

— Я — мать-героїня. Два роки тому сплачувала за квартиру вчасно. Після смерті чоловіка стало важко, — розповідає Любов Голяк. Вона сива, коротко стрижена. Одягнена в чорні лосини й футболку, поверх — спортивна кофта. Розмовляємо у під'їзді. За дверима чути дитячий галас.

— Отримую 1800 гривень пенсії. Все віддаю дітям і внукам — комусь на проїзд, іншим у школу на булочку. Собі навіть на ліки не вистачає. Квартири отримала, коли працювала на заводі Антонова.

У цих квартирах зараз живуть 24 людини. Одна з доньок теж багатодітна, має восьмеро дітей. Платити за комуналку вони відмовляються, хоча дехто й працює. Щомісяця приходить рахунок на дев'ять тисяч гривень. Це з урахуванням субсидій. Жек постійно вимагає погасити борг. А де я візьму такі гроші? Київенерго подало на нас у суд. Якщо світло й воду вимкнуть, буде біда.

— Вони звикли жити "на шару". Ні за що не платять. Я теж пенсіонерка. Але щомісяця відкладаю на комунпослуги й на ліки, — говорить сусідка 70-річна Тамара Василівна.

— Усі особи працездатного віку в цій родині офіційно не працюють. Отримують допомогу від держави. Змусити їх влаштуватися на роботу ми не можемо, — каже Максим Бученко з департаменту соцполітики міськадміністрації.

Київенерго судиться із понад 400 киянами за 100-тисячні борги. Дехто живе в елітних багатоповерхівках на Печерську, кажуть у компанії.

Зараз ви читаєте новину «Любов Голяк заборгувала за комуналку 199 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути