вівторок, 13 листопада 2018 06:45

Львів відмовляється від одноразових пакетів

9 листопада у Львівській міській раді погодили обмеження використання поліетилену у торгових точках міста.

Магазинам і супермаркетам пропонують рекомендувати покупцям паперові пакети та торбини замість одноразових пакетів. Згодом власники точок мають розробити програму, яка заохочуватиме користуватися багаторазовою тарою.

— Зараз законодавство не дозволяє на місцевому рівні забороняти обіг тих чи інших товарів. Тому ми підготували ухвалу, яка дозволить напрацювати механізм заохочення малих підприємств переходити на екологічно чисті торбинки, паперові пакети, — розповів депутат Львівської міської ради Петро Адамик, 49 років.

Передбачається поетапний перехід від поліетилену до екологічного упакування. Програма розрахована на термін до 2025 року.

— Сподіваємося, що рішення про відмову від одноразових пакетів люди сприймуть позитивно, — каже заступник міського голови з питань розвитку 31-річний Андрій Москаленко.

Нещодавно у Славській об'єднаній територіальній громаді Сколівського району на Львівщині вирішили відмовитися від використання поліетиленових пакетів. Робитимуть це поступово.

Зараз ви читаєте новину «Львів відмовляється від одноразових пакетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути