Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2017 06:40

Львів очищатимуть від сміття протягом трьох тижнів

З 23 червня Львів почали звільняти від відходів. За півроку у місті його накопичилось 11 900 тонн.

— Аж не віриться, що вчора з нашого двору забрали смітник, — каже львів'янин 46-річний Олег Керод. — Неможливо було відкрити вікна через сморід. Хоч купа непотребу від будинку за 50 метрів. Над нею дзижчали рої мух. Вони залітали в квартиру. Діти прибігали налякані додому через щурів. Ми шість разів перекривали дорогу у Франківському районі міста.

Функції вивезення непотребу мер Андрій Садовий погодився віддати облдержадміністрації. На це з міського бюджету виділять області 300 млн грн на рік. Очистити Львів мають за 20 днів. Також до 2019-го збудувати на околиці завод із вторинної переробки та утилізації твердих побутових відходів.

— Станом на ранок 26 червня у місті залишається понад 10 745 тонн сміття. За попередню добу на полігони області вивезли 280 тонн відходів. Повністю очистили Галицький район та ринок, — каже заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, 54 роки.

Переповненими залишаються 449 майданчиків. Це 39% від загальної кількості.

Під час сміттєвої блокади з району, де мешкав мер Львова, непотріб вивозили регулярно, кажуть місцеві.

— Личаківський район вважається елітним. Ми живемо поряд з будинком міського голови. Сміття забирали вчасно, — розповідає 52-річна Олена Коцовська.

Щойно стало відомо про очищення Львова від непотребу, 24 червня під Адмініст­рацією президента припинили п'яти­денне голодування нардепи від "Самопомочі" Олег Березюк і Тарас Пастух. Віце-спікера Верховної Ради Оксану Сироїд госпіталізувала "швидка" з низьким рівнем цукру в крові, брадикардією, гіпотонією та болями в животі. Нардепи вимагали від центральної влади припинення сміттєвої блокади.

Зараз ви читаєте новину «Львів очищатимуть від сміття протягом трьох тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути