пʼятниця, 12 лютого 2016 05:20

Лук'янівський слідчий ізолятор продадуть

Будівлю Лук'янівського слідчого ізолятора на вул. Дегтярівській, 13, майже в центрі столиці, виставлять на продаж. Покупець має збудувати новий ізолятор поблизу Київської окружної ­дороги.

— Ми зруйнуємо Лук'янівське СІЗО і переведемо всіх заарештованих до нових європейських умов відбування покарання. А інвестор отримає право побудувати що завгодно на Лук'янівці, — каже перший заступник міністра юстиції 29-річна Наталія Севостьянова.

Лук'янівську в'язницю звели 1863 року. Є чотири корпуси для утримання заарештованих. У радянські часи тут сиділи кардинал Української греко-католицької церкви Йосип Сліпий, письменник Максим Рильський, державні діячі Симон Петлюра, Володимир Винниченко, В'ячеслав Чорновіл, отамани Холодного Яру та командири Української повстанської армії. Із сучасних політиків — лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, "регіонал" Борис Колесніков, "радикал" Ігор Мосійчук, лідер парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко.

Виставити на продаж планують також харківський ізолятор "Холодна гора" та львівський "Бригідки". Потім — і в інших містах, де це необхідно.

Зараз ви читаєте новину «Лук'янівський слідчий ізолятор продадуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути