вівторок, 04 вересня 2012 06:45

Луценка перевезли у виправну колонію

Екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка перевезли в Менську виправну колонію №91 у селі Мокошино на Чернігівщині. Тут відбувають покарання колишні міліціонери, прокурори, судді, митники, СБУшники.

О 7.10 ранку в п'ятницю "форд" із колишнім урядовцем залишив подвір'я столичного Лук'янівського слідчого ізолятора. Везли Луценка в авто зі столиком, диваном і туалетом.

— Колонію ціле літо ремонтували до приїзду Луценка, — розповідає продавщиця місцевого продуктового магазину. — Зварича (колишній суддя Ігор Зварич, який отримав 10 років за хабарництво. — "ГПУ") сюди етапували в обичному автозаку, а Луценка везли з почтом: на мікроавтобусі в супроводі ще одного мікроавтобуса та двох машин.

— Луценко залишається у хорошому настрої. Про здоров'я намагається не говорити, проте зовнішній вигляд видає його погане самопочуття, що залишається стабільно тяжким, — говорить його дружина 46-річна Ірина Луценко. Вона змогла побачитися з чоловіком 1 вересня. — Він не має вільної хвилинки, тому що нові сусіди по камері розпитують про політичні новини. Робота з електоратом ведеться на належному рівні.

Житиме Луценко майже два з половиною роки на території середнього рівня безпеки в кімнаті на п'ять чоловік із живими рослинами, картинами, окремою кухнею та санвузлом, де є пральна машина. Два тижні екс-міністр буде у відділенні карантину, діагностики та розподілу. Його також мають оглянути лікарі.

Є три рівні безпеки: максимальний, середній, мінімальний. У першому — сидять по камерах за важкі злочини — вбивства, розбій. Середній — двоповерхова казарма. На вікнах — квіти. Ліжка одно- та двоповерхові, чиста постіль. У кожного своя тумбочка. Є блок для приготування їжі. У загальній кімнаті — плаский телевізор. Можна дивитися все, крім бойовиків, фільмів з еротичними сценами. Є бібліотека, шість комп'ютерів.

Мінімальний рівень безпеки — поселення поблизу Домницького монастиря. Живуть за зачиненим парканом. Водять на роботу на пилораму під конвоєм. У колонії виробляють меблі, піддони, ковані речі, тротуарну плитку.

У Макошиному "червона зона", тобто така, де керує адміністрація. Кажуть, немає  авторитетів. У тюремних робах ходять тільки на роботу, по території — у звичайному одязі з нашитим прізвищем.

Менська колонія налічує 570 засуджених. Вона відома ще й тим, що там відбувають терміни вбивці журналіста Георгія Ґонґадзе. Найбільше тут колишніх міліціонерів. Чимало хто з них вживав наркотики.

Зараз ви читаєте новину «Луценка перевезли у виправну колонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути