середа, 09 вересня 2009 07:32

Лізу Мороз укололи зараженим шприцом

Автор: фото: Геннадій ГНИП
  Подружжя Морозів — Олександр та Олеся разом із донькою Єлизаветою. Дівчинку нудить від ліків, які мають убезпечити організм від зараження ВІЛ-інфекцією
Подружжя Морозів — Олександр та Олеся разом із донькою Єлизаветою. Дівчинку нудить від ліків, які мають убезпечити організм від зараження ВІЛ-інфекцією

27 серпня під час прогулянки у чернігівському дитсадку N45 хлопчик підібрав використаний шприц і вколов у праву сідницю свою однолітку 3-річну Лізу Мороз.

Жителі навколишніх будинків кажуть, що ночами під садком збираються наркомани. Шприци валялися за парканом. Аналіз шприца, яким вкололи дівчинку, показав позитивний результат на ВІЛ і високу концентрацію цього вірусу. Медики вважають, що ним коловся наркоман зі стажем, бо кров у шприці майже не зсідалася.

Батько, 42-річний Олександр Мороз того дня був на дачі в селі Андріївка під Черніговом. Додзвонитися до нього не могли — поганий мобільний зв"язок. Приїхав уранці наступного дня.

— Медсестра дитсадка одразу обробила рану від уколу й повела Лізу в поліклініку, — розповідає мати дівчинки 35-річна Олеся Мороз. — Там порадили звертатися в обласний центр СНІДу. Протягом 72 годин після зараження слід починати вживати препарати, тоді вірус гине.

Дівчинка приймає ліки. Від них її постійно нудить, болить живіт.

Завідувачка дитсадка Ірина Бранд, 30 років, пояснює: вихователька відганяла дітей, щоб ті не ламали кущів, і не помітила шприц в руці хлопчика.

Тепер міліція каже, що я до них не зверталася

— Раніше наркомани збиралися на території дитсадка, — каже Ірина Яківна. — Я дзвонила в міліцію, вони провели рейд — і два роки нікого на дитячих майданчиках не було видно. Пізніше зверталася до правоохоронців щодо шприців, які двірники щоранку знаходили на території дитсадка і неподалік нього. Але моя помилка в тому, що телефонувала, а не писала заяви. Тепер міліція каже, що я до них не зверталася.

Батьки Лізи Мороз написали заяву до міліції та прокуратури.

— Досі у міліцію на наркоманів ніхто не скаржився — ні жителі мікрорайону, ні адміністрація дитсадка. Після того як дитину вкололи шприцом, ми провели операцію. Проти трьох чоловік порушили кримінальні справи за збут наркотиків та проти трьох — за зберігання, — каже Сергій Бриль з обласного управління внутрішніх справ.

Адміністрація дитсадка планує на огорожу з металевих прутів додатково навісити металеву сітку.

Морози виховують ще трьох старших доньок.

Зараз ви читаєте новину «Лізу Мороз укололи зараженим шприцом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути