Ексклюзиви
четвер, 24 грудня 2009 10:06

Литвин несподівано вийшов на третє місце

Віктор Янукович і Юлія Тимошенко виходять у другий тур президентських виборів. При цьому сформувалася стійка тенденція наближення рейтингу Тимошенко до рейтингу Януковича. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром економічних та політичних досліджень "Київ-ХХІ століття".

Якби днями відбулися вибори президента, то в першому турі найбільше голосів набрав би Віктор Янукович — 29,1%, Юлію Тимошенко готові підтримати 24,9% опитаних.

— Можна однозначно сказати, що саме ці два кандидати виходять у другий тур голосування, — прокоментував результати опитування Юрій Житняк, директор Центру "Київ-ХХІ століття".

Соціолог прогнозує, що Віктор Янукович може досягнути свого максимуму вже в першому турі голосування, а Юлія Тимошенко має всі шанси у другому турі мобілізувати навколо себе велику кількість виборців-прихильників так званого демократичного табору, які в першому турі виборів проголосують за Віктора Ющенка, Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока, Анатолія Грищенка й інших кандидатів.

За Януковичем і Тимошенко з помітним відставанням йде група кандидатів. Серед них третє місце посідає Володимир Литвин із 5,7% підтримки респондентів, потіснивши Арсенія Яценюка — 4,2%, Петра Симоненка — 4,1%, Сергія Тігіпка — 3,8% та Віктора Ющенка — 3,1%. Решта кандидатів, за даними Центру "Київ-ХХІ століття", не набирають і 1% голосів опитаних.

Що ж до явки, то однозначну готовність піти на виборчі дільниці задекларували 51,3% опитаних. "Скоріше так" сказали 21,7, "скоріше ні" — 11,7%, "однозначно ні" — 10,5. Вагаються із відповіддю 4,8%.

Дослідження також виявило, що діяльність прем"єр-міністра схвалюють 56,3%, не схвалюють 18,2%. Дії основного опонента Юлії Тимошенко на цих перегонах, опозиціонера Віктора Януковича схвалюють 28,3%, а не схвалюють 50,7.

Опитування проведено 14–18 грудня 2009 року. Ним охоплено міських і сільських жителів за квотною вибіркою, що репрезентує населення віком від 18 років і старше за статтю, віком, рівнем освіти. Опитано 2045 респондентів у Криму, всіх областях України та столиці. Похибка вибірки становить 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Литвин несподівано вийшов на третє місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути