Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2020 00:25

Листопад буде незвично теплий

У листопаді синоптики прогнозують мало дощів. Погода буде незвично теплою. Середньомісячна температура у більшості регіонів становитиме +1…8°C. Це майже на півтора градуси вище, ніж фіксували в попередні роки.

— У перші дні місяця буде до 13 градусів тепла. На Півдні дійде до 15, — каже синоптик Укргідрометцентру 47-річна Наталія Голеня. — Холодніше буде тільки в Карпатах і на Сході країни. Там буде близько 0°C.

Із 1 по 4 листопада пройдуть помірні дощі майже по всій Україні. Після цього в найближчі дні синоптики опадів не прогнозують.

В останній місяць осені можливі морози та сніг, говорить народний синоптик 80-річний Леонід Горбань:

— На Заході морози передбачаю до кінця першої декади. У середині місяця там і на Півночі, випаде мокрий сніг. Найхолодніше буде в середині листопада — до мінус 3 градуси.

Дощовий жовтень створив хороші умови фермерам для посівів озимих культур.

— Якщо в листопаді пройдуть дощі й протримається до 8 градусів тепла, посіви будуть зміцнюватися, — каже агроном 42-річний Сергій Трофимов. — Погано, якщо вдарять незначні морози. Тоді частина рослин можуть не вижити. Зиму очікуємо помірно морозною і сніжною. Якщо буде нижче 18 градусів морозу — сіянці масово загинуть.

Зараз ви читаєте новину «Листопад буде незвично теплий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути