пʼятниця, 20 травня 2011 03:00

Лілія Павленко годує грудьми доньку і сестру

Автор: фото: Валентина Остерська
  Чернігівка Лілія Павленко в кімнаті гуртожитку з двома п’ятимісячними дівчатами. Праворуч на знімку  її сестра Валерія, ліворуч — дочка Анна
Чернігівка Лілія Павленко в кімнаті гуртожитку з двома п’ятимісячними дівчатами. Праворуч на знімку її сестра Валерія, ліворуч — дочка Анна

Чернігівка 22-річна Лілія Павленко виховує двох 5-місячних дітей — доньку та сестру. Різниця між ними — дев'ять днів.

Лілія із чоловіком 26-річним Тимуром та дітьми мешкає у гуртожитку в районі Червоного мосту. У кімнаті — диван, дитяче ліжко, ходунки, іграшки.

— Я з Вінницької області, із села Перепільчинці, — розказує Лілія Павленко у середу, 18 травня. — У Чернігів поступила у педуніверситет на вчителя початкових класів. Вдома залишилися мама з татом, брат на рік молодший за мене і сестра-школярка. Тут познайомилася з Тимуром, вийшла за нього заміж. Я була вагітна, коли мама сказала, що в неї теж буде дитина. Вона думала, що клімакс почався, і не звернула уваги, що місячні пропали. Переживала, що свекруха скаже, бо мамі 40 років. Вона хотіла зробити аборт. Але приснився покійний батько, який казав: "Не позбувайся дитини". Папа теж підтримав. І вона залишила. Так ми й ходили удвох вагітні. За місяць до родів у мами сильно підскочив тиск, було до 200. Поклали в лікарню. 23 листопада мама родила мені сестричку Валерію. А 2 грудня я родила Анечку.

Тиск у мами продовжував скакати, — говорить Лілія Павленко. — Завжди була здорова, а тут серце боліти почало. Вона сходила в лікарню. Їй виписали таблетки.

На Великдень Павленки зібралися на Вінниччину.

— Батьки онучку не бачили. Дуже хотіли, щоб ми приїхали. 18 квітня, в понеділок, я поговорила з мамою по мобільному. Вона готувалася до нашого приїзду. А у вівторок вранці дзвонить брат: "Маму не можемо розбудити. Вона ще тепла". Виявилося, інфаркт. Поїхали ми на похорон. На кладбище я не змогла піти, попрощалася з мамою вдома. Чоловік не пустив, щоб молоко не пропало. Батько на кладбищі потєряв сознаніє, у брата схопило серце.

Тато сказав: "Як же я з цією малою дитиною впораюся? Візьми її хоч на год. А я Руслану виховуватиму". Сестрі 9 років. Спасибі Тимуру, він сказав, що буде батьком для двох дітей. І свекри підтримали. Папа написав нам на рік довіреність, щоб ми ростили Лєрочку. Дитячі гроші пересилає. Він зайнятий хазяйством. У них там дві корови, четверо поросят. Перед смертю мами льоха народила 14 поросят. Роботи хватає.

Тимур Павленко працює завгоспом в аптеці "Сальвія". Лілія перевелася в університеті на індивідуальне навчання, закінчує п'ятий курс. Обох дівчат годує грудьми.

— Зараз у них зубки ріжуться, неспокійні стали. Я не відчуваю між ними різниці. Вони мої, рідні. Обидві мамкають, тягнуть до мене ручки.

Зараз ви читаєте новину «Лілія Павленко годує грудьми доньку і сестру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути