пʼятниця, 28 жовтня 2011 00:45

Лікарі вийшли з Партії регіонів

48 медичних працівників Черкаської районної лікарні, що в селі Червона Слобода, вийшли з Партії регіонів. Про це вони написали у зверненні до голови районного осередку Євгена Влізла. Загалом у партії було 66 медиків.

У такий спосіб вони протестують проти дій начальника районного управління медицини 42-річного Олега Шимчука.

— На посаду його призначили в серпні. Одразу взявся за фінансові потоки, — каже голова трудового колективу лікарні Василь Чекрій. — Найперше Шимчука цікавить лікарняна каса та благодійний фонд "Здоров'я".

Долучитися до лікарняної каси може кожен. Треба вносити щомісяця не менш як 28 грн. За кілька років накопичень людина може пролікуватися на суму втричі більшу від свого внеску. Благодійний фонд "Здоров'я" існує на пожертви хворих. За ці кошти закуповують медичне обладнання й ремонтують лікарню.

— Шимчук втручається в роботу адміністрації лікарні, — продовжує Василь Чекрій. — Міняє завідувачів відділень. Днями під його тиском написав заяву на звільнення завідувач гінекологічного відділення Михайло Карасьов. Шимчук працює в районній держадміністрації. Однак користується транспортом лікарні.

У жовтні медпрацівники звернулися до тодішнього голови Черкаської райдержадміністрації Михайла Склярова з проханням звільнити Олега Шимчука.

— Скляров сказав, що це не наша компетенція і йому краще знати, кого звільняти, а кого — призначати. Після цього ми написали звернення в Адміністрацію президента. Звідти його направили в обласну адміністрацію. Реакції ніякої. Люди обурилися й написали заяви про вихід із партії, — додає Василь Чекрій.

Медики говорити відмовляються.

— У нас є головний лікар, усі питання до нього, — каже його заступник з економічних питань Олена Євтушевська.

Головлікар та заступник голови Черкаської районної організації Партії регіонів Микола Гуськов, 45 років, каже, що ніхто з партії не виходив.

— Станом на 20 жовтня жодної заяви про вихід із партії я не отримав. Навпаки, на планових зборах ще троє нових членів Партії регіонів отримали партійні квитки. Я на зборах спитав: "Хто хоче покинути лави партії?" Ніхто із 71 члена первинної організації Червоної Слободи не виявив такого бажання.

Кабінет Олега Шимчука розташований у приміщенні лікарні.

— Звісно, є незадоволені моєю роботою, — каже він. — Але я нічого протизаконного не роблю. Вимога доступності й звітності благодійного фонду є в законі України про благодійництво. Але люди до такого не звикли. От і поливають мене брудом. Пишуть, що на посаді начальника військово-лікарської комісії я брав хабарі. Якби це було так, ніхто б мене не взяв на державну службу. А транспортом лікарні я користуюся виключно в службових цілях і лише з дозволу головного лікаря.

— Медиків змусили вступати в партію, — говорить сільський голова Микола Котко. — Погрожували: або вступлять, або їх звільнять із роботи. Більшість погодилися. Я їм ще тоді казав: не бійтеся, ніхто на ваші зарплати працювати сюди не прийде. Але мене не слухали.

Червона Слобода — найбільше село в Черкаській області. Там живуть 9,8 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі вийшли з Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути