вівторок, 15 лютого 2011 02:15

Ліцензію видаватимуть на п'ять років

— Кетамін — це єдиний препарат, який повністю знеболює, — каже російською Юнна Парцишина, 37 років, ветеринарний лікар столичної клініки "Юкка". — Аналогів кетаміну, сертифікованих в Україні, немає. Деякі власники тварин пропонують самим дістати препарат. Але це протизаконно.

Клініки закупляли кетамін у фірми-виробника або в посередників. Зараз його немає в жодній ветклініці.

— Помню к нам привезли пожилую собаку, 15 лет, с гнойным воспалением матки. У нее была понижена температура и артериальное давление. И только благодаря кетамину собаку удалось спасти. Если бы это случилось сейчас, то она просто умерла бы на операционном столе, — говорить ветеринар.

У ветлікарні роблять лише дрібні операції, для яких можна використовувати місцеву анестезію. Ветеринари вважають, що замінити кетамін може лише інгаляторна анестезія. Такі маски дорогі, їх у столиці кілька штук.

Щоб отримати ліцензію на використання кетаміну, клініка має подати в Держкомнаркоконтроль пакет документів: дозвіл МВС на використання приміщень, де застосовуватимуть цю речовину, висновок санепідемстанції, довідку про несудимість керівника клініки та всіх працівників та що жоден із них не є наркоманом. Ліцензія коштуватиме близько 900 грн. Видають її в Києві на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Ліцензію видаватимуть на п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути