четвер, 09 квітня 2009 19:03

Леоніду Кучмі подарували бичка (ФОТО)

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Екс-президент Леонід Кучма тримає м’яку іграшку, яку йому подарувала 15-річна вінничанка Галина Крюк (на фото — праворуч)
Екс-президент Леонід Кучма тримає м’яку іграшку, яку йому подарувала 15-річна вінничанка Галина Крюк (на фото — праворуч)

"Батечку рідний, матінко кохана...", — 70-річний екс-президент України Леонід Кучма читає вірш із книжки вінничанки 15-річної Галини Крюк. 8 квітня їй та 12-річній скрипальці Єві Рабчевській його фонд "Україна" вручив гранти по 10 тис. 800 грн.

Леонід Кучма сідає на дивані між дівчатами. Збоку підсідає мати Галини — Людмила Крюк, 38 років.

— Наша доня пережила 10 операцій, — розповідає екс-президенту. — У неї вроджений вивих стегон і двох хребців. Коли не хватало грошей на операцію, продали квартиру і машину. Тепер винаймаємо 2-кімнатну. Живемо в ній четверо, я ще доглядаю психічно хвору сестру. Галя мріє про власну кімнату. Дякую, Леоніде Даниловичу, що допомогли нам.

— Та немає за що дякувати, — Кучма витирає носа і чоло синьою хустинкою. — Коли вручу грант, подякуєте.

Охоронець передає Леонідові Кучмі два конверти з грошима. Той вручає їх дівчатам. Галина запрошує його в сусідню залу, на виставку своїх іграшок.

— Я лежала в лікарні. Єдине, що могла робити лежачи — шити іграшки,  — дарує Кучмі м"якого коричневого бичка з довгими сірими рогами.

— Галя іграшок не продає. Боїться, що попадуть у погані руки. Коли перемогла на виставці іграшок у Санкт-Петербурзі, тамтешній мер запросив нас туди жити. Галя — ні в яку, з нею бесполєзно сперечатися. Каже, що любить Україну і не поїде звідси. У Петербурзі живе моя старша донька. Працює продавцем у магазині, — розказує Людмила Крюк.

— Занесіть іграшку в мій кабінет, — наказує Кучма охоронцеві, витираючи ніс. Той відсовує двох журналістів, які фотографують Кучму з потилиці.

— Не підходьте до нього близько. Він хворий і має мало часу, — каже охоронець.

Галя Крюк ходить залою у лакованих туфлях на підборах.

— Лікарі злякалися, коли донька прийшла на обстеження на каблуках. Педіатр побіг за коляскою — сказав, що їй узагалі ходити не варто. Добре, що вона не така песимістка, як лікарі.

Леонід Кучма обіймає Галю та її маму.

— Ваші гроші я потрачу на модем для комп"ютера і репетиторів, — каже дівчина. — Зараз навчаюсь у восьмому класі. Після дев"ятого поступлю до Вінницького музучилища. Хочу стати актрисою.

Єва Рабчевська 2008-го перемогла на музичному конкурсі в Словенії.

— Усі дивуються, що я граю складні твори на старенькій скрипці. Один швед у Словенії запропонував свою скрипку за півціни. Продавав її за 8 тисяч євро. Не міг повірити, що у нас немає і чотирьох. Давав мені покористуватися нею 5 років. Але нас із скрипкою не пропустили би через кордон, тому ми відмовилися.

— Треба було у когось із депутатів грошей на інструмент попросити, — пропонує Кучма і відходить убік висякатися.

— Тато через кризу втратив роботу, — розповідає "ГПУ" Єва Рабчевська. — Грошей, які дав Леонід Данилович, вистачить тільки на смичок. Ми намагалися йому натякнути, але він недочув і попросив мене заграти. У Чехії є державні колекції інструментів знаменитостей. Коли дитина їде на конкурс, їй дають із собою найкращу скрипку. У нас такого нема.

Екс-президент усім дякує і йде до виходу, його обступають журналісти.

Охоронець каже, що час вичерпано. До Леоніда Кучми підходить чоловік у сірому костюмі.

— Я з видавництва "Веселка". Вас люблять діти. А кого люблять діти, то це непоганий чоловік, — каже і йде за Леонідом Кучмою до виходу.

Зараз ви читаєте новину «Леоніду Кучмі подарували бичка (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути