Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2012 07:00

"Лада-сімка" провалилася під землю

Автор: фото з сайта www.yuzhnoukrainsk.net
  У дворі будинку номер 25 на столичній вулиці Уборевича машина впала в яму, яка утворилася через прорив водогону
У дворі будинку номер 25 на столичній вулиці Уборевича машина впала в яму, яка утворилася через прорив водогону

Киянин 25-річний Ігор Мулярчук уранці 24 січня вийшов із квартири будинку №25 на вул. Уборевича. На місці своєї блакитної "лади" сьомої моделі побачив 3-метрову яму з намулом. Із неї виднівся багажник автівки.

На місце прибули аварійники з "Київводоканалу". Насосами відкачували воду, підігнали вантажівку з піском, екскаватор. Машина провалилася у промоїну, що утворилася від прориву водогону.

— Ця "лада" в мене два роки. Постійно ставлю під будинком. Увечері припаркував, а вранці вона плавала, — розповідає Ігор Мулярчук. — Комунальники сказали, що нічого компенсувати не будуть, бо авто стояло у місці, де немає стоянки. Але я подам у суд. Подивіться, що з машиною. Їй нічого не поможе. Вона не застрахована.

Над ямою зібралися мешканці довколишніх будинків. Троє чоловіків обурюються роботою жеку.

— То все винні комунальники. У нас у будинку номер 25 вода в підвалі стоїть. Ми дворніку казали, щоб відкачали. То ж сирость у квартирі. Ніякої реакції. Скоро весь будинок провалиться. А тут ще й школа збоку. Діти можуть запросто вскочити в яму, — говорить Василь Гапон.

Перший віце-президент Міжнародної федерації захисту прав споживачів 57-річний Лев Катлан радить, що робити, коли машина провалилась у промоїну:

— Викликайте інспекторів ДАІ та складайте акт. Сфотографуйте пошкоджений автомобіль, хоча б на мобільний. Також сфотографуйте табличку з номером найближчого будинку. Це для того, щоб зорієнтувати, де все це сталося. Коли в міліції отримаєте документи про факт події, можна подавати до суду. Якщо це сталося в Києві на дорозі або на тротуарі — подавайте на "Київавтодор". Якщо у дворі — спочатку дізнайтеся, хто відповідає за ту ділянку. Із застрахованою машиною вирішити справу простіше, страховики допоможуть.

Водій виліз у заднє вікно

15 травня 2011 року на Харківському шосе в Києві у промоїну провалився "Мітцубісі Аутлендер". Господар залишав його на ніч під будинком.

25 березня торік на столичному просп. Героїв Сталінграда під землею опинився "форд". Стояв під під'їздом будинку.

14 грудня позаторік на вул. Сагайдачного в Києві прорвало теплотрасу. В яму з окропом потрапив "хюндай". Водій отримав опіки 70% тіла.

24 березня 2009-го неподалік перехрестя вул. Симиренка та Булгакова в столиці під час руху провалився "Фольксваґен Гольф". Водій бачив промоїну, намагався її об'їхати, але земля просіла. Шофер урятувався, вибивши задню шибку.

9 листопада 2008 року в Святошинському районі Києва о 2.30 постраждав "мерседес". Авто вгрузало протягом години. Даїшники та рятувальники відмовилися його витягати, бо не могли зв'язатися з власником. Він прийшов о 4.00.

Увечері 23 жовтня 2007-го на вул. Борщагівській у столиці прорвало каналізаційну трубу. Вода полилася по проїжджій частині. Джип "Лексус ЛС 470" виїхав на тротуар. Підмитий асфальт тріснув, похилився, джип накрило водою. Він провалився під землю. Водій і пасажир устигли вискочити.

 

Зараз ви читаєте новину «"Лада-сімка" провалилася під землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути