середа, 11 лютого 2009 18:09

Кросівки шили у двох кімнатах сільської хати

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Кросівки, які шили в нелегальному цеху в селі Озера на Полтавщині
Кросівки, які шили в нелегальному цеху в селі Озера на Полтавщині

6 лютого в селі Озера Кобеляцького району Полтавщини міліція закрила нелегальний цех, де шили кросівки. Взуття виготовляли у двох кімнатах орендованої сільської хати-мазанки. Збували на ринках області.

— Та хата край села, — розповідає голова Озерянської сільської ради Наталія Синяговська. — Що там робилося, не знаємо, бо в кожний дім не позаглядаєш. Краєм вуха чули, що там щось шиють. Двоє місцевих дівчат у тому цеху працювали.

Власники підпільного виробництва — з Кременчука. Міліція встановила, що за півроку було пошито 500 пар взуття. Продавали його здебільшого у Кременчуці. За пару  брали 250 грн.

— Кросівки шили без маркування, бренди відомих фірм не нашивали, — говорить Юрій Сулаєв із Полтавської обласної міліції. — Збирали з готових деталей. Зараз встановлюємо, звідки їх брали.

У міліції кажуть, у цеху працювало п"ятеро жителів Озер. Робочий день тривав 8 год. За місяць отримували тисячу гривень зарплатні.

— Жодних дозволів на виробництво та продаж не мали, — веде далі Сулаєв. — Власники кажуть, запуск цеху був пробним. Планували взяти дозвіл, якщо підуть прибутки.

Із цеху працівники міліції вилучили чотири швейні машинки, матеріали для шиття, 20 пар готового взуття.

За порушення закону власників підпільного виробництва можуть оштрафувати на суму від 1700 до 4250 грн. Або ж посадити до в"язниці на 2 роки.

Зараз ви читаєте новину «Кросівки шили у двох кімнатах сільської хати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути