Ексклюзиви
середа, 26 червня 2013 00:15

Кривий Ріг трусило 15 секунд

У ніч проти 24 червня в місті Кривий Ріг на Дніпропетровщині стався землетрус. Підземні поштовхи тривали близько 15 с. Потужність сягнула від 4 до 4,6 бала за шкалою Ріхтера.

Епіцентр землетрусу був за 18 км від міста. Проте його відчули в усіх районах Кривого Рогу. Найбільше — на вул. Електрозаводській у Жовтневому.

— У нас затряслась вся мебель, шкафы и кровати, — згадує 14-річний Максим Цаль із Жовтневого району Кривого Рогу. — Треснул дом, за окнами падала облицовка. Люди на лавочке были в шоке. У самого чуть не случился инфаркт.

— Кровать, на которой я лежала, буквально подбросило, — пише у соціальній мережі Катерина Фількіна. — На полках зазвенели банки, а антимоскитную сетку на балконе просто выбило из рамы.

Під час землетрусу люди вибігали на вулицю з документами. За півгодини рятувальники отримали понад 300 дзвінків. Постраждалих немає. Подекуди в місті тріснув асфальт, із будинків посипалася штукатурка, у приміщеннях розбився посуд. За останні шість років Кривий Ріг трясе втретє.

— У районах, густо всіяних шахтами й котлованами, переважно трапляються обвальні землетруси, — каже сейсмолог 54-річний Сергій Вербицький. — Але малоймовірно, що поштовхи викликані обвалами техногенного характеру. Він був природним. Станції спостереження зареєстрували рух земної кори в радіусі 500 кілометрів. Може повторитися знову. За потужністю цей землетрус можна порівняти з підземним вибухом маленької атомної бомби, тільки на великій глибині.

Зараз ви читаєте новину «Кривий Ріг трусило 15 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути