середа, 17 травня 2006 19:09

Кримські татари відзначають річницю депортації

Сьогодні кримські татари відзначають День пам"яті жертв депортації й 62-гу річницю трагічних для цього народу подій. У багатьох містах і селах півострова покладуть вінки до пам"ятних знаків, пройдуть траурні зібрання.

— У школах та училищах Феодосії проведуть лінійки, тематичні уроки, — розповів начальник Управління міжнаціональних відносин Феодосії Абдулла Бегматов. — Школярі поспілкуються з жертвами депортації.

За його словами, у місті цим людям планують незабаром встановити пам"ятник.

В Управлінні МВС Криму повідомили, що 18 травня спокій на вулицях населених пунктів автономії охоронятимуть всі сили міліції півострова. Зараз у Криму досить напружена міжнаціональна ситуація. Кілька днів тому мешканці передмістя Алушти та проросійська організація козаків зупинили автопробіг кримських татар. Цієї акцією корінна нація Криму намагалася привернути увагу до земельних проблем репатріантів.

В Уряді прогнозують, що кожного року до Криму повертатимуться від півтори до трьох тисяч татар. На облаштування репатріантів обіцяють протягом п"яти років виділити 651 млн 300 тис. грн. Для них будуватимуть і купуватимуть житло, розвиватимуть засоби масової інформації кримськотатарською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари відзначають річницю депортації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути