четвер, 10 лютого 2022 06:05

Кожен українець має право отримати пай

"Чи має право вчитель отримати земельну ділянку площею до 2 гектарів для ведення сільського господарства?" — запитує Владислав із Черкащини.

— Кожен громадянин України має право на безоплатне отримання до 2 гектарів землі для ведення сільського господарства, — каже адвокат Олеся Гродовська. — Для цього має знайти вільну ділянку. Можна звернутися в землевпорядну організацію або обрати самому на публічній кадастровій карті України. Подати заяву про приватизацію в територіальну громаду. Якщо земля належить державі, то в держадміністрацію.

Охочі мають вказати цільове призначення землі, розмір, фото ділянки, додати копію власного паспорта та ідентифікаційного коду. Чиновники повинні розглянути заяву протягом місяця.

— Розробіть проєкт землеустрою із землевпорядником та узгодьте його в Держгеокадастрі, — про­довжує Олеся Гродовська. — Потім проєкт затвердить орган місцевого самоврядування, де розташована ділянка. Останнє — треба зареєструвати 2 гектари в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Це роблять місцеві центри надання адмінпослуг або нотаріуси. З собою слід мати витяг із Державного земельного кадастру, рішення органа місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у власність, копію та оригінал паспорта заявника, ідентифікаційного номера, підтвердження оплати адміністративного збору.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Кожен українець має право отримати пай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути