пʼятниця, 11 червня 2010 05:31

Кота випрали у пральній машині

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Персидське кошеня Кімбу крутило в барабані пральної машини півгодини, але воно вижило. Біля нього його господарка австралійка Ліндсі Роджерс
Персидське кошеня Кімбу крутило в барабані пральної машини півгодини, але воно вижило. Біля нього його господарка австралійка Ліндсі Роджерс

Минулого тижня австралійка Ліндсі Роджерс випрала своє чотиримісячне персидське кошеня Кімбу у пральній машині. Зробила це ненавмисне. Кіт заліз у барабан з брудним одягом, коли нікого не було поруч, і заснув. Господиня засипала порошок, засіб для полоскання і запустила 30-хвилинний цикл прання.

— Коли прання закінчилося, я почала витягати білизну і почула нявкання. Потім побачила кошеня, — розповідає Ліндсі. — Одразу й не повірила, думала, привиджується. Як кошеня могло вижити? У режимі віджимання барабан обертається дуже швидко. Гадаю, Кімбу врятувало те, що працював режим холодного прання.

Діставши кота з машинки, жінка відвезла його у ветеринарну клініку. Там йому дали антибіотики і прописали мазь, оскільки через порошок у тварини почали сльозитися очі. За кілька днів котові полегшало.

— Те, що кошеня вижило після прання у машині, можна прирівняти до аварії літака, коли лише один із пасажирів врятувався. Котові просто пощастило. Він, напевно, замотався у білизну, тому не наковтався води і не захлинувся. Воду в машини набирають не повний барабан і вона крутиться по колу. А кошеня могло триматися центру, — пояснює 40-річний Леонід Гуменюк, ветеринар клініки "Друг". — Його також урятував режим холодного прання. Якби вода нагрілася до 80 градусів, кіт помер би. А віджим — це просто дуже швидке обертання барабана, нічого ж не віджимається під пресом, тому кіт не постраждав.

При отруєнні хімічними засобами, наприклад порошком, тварину потрібно негайно відвезти до лікарні. Там їй почистять шлунок і кров.

2007 року подібний випадок стався у Німеччині. Тоді за прання кішки британка Діана Хеннон отримала чотири місяці ув"язнення умовно.

Зараз ви читаєте новину «Кота випрали у пральній машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути