Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2012 00:30

"Концерт сподобався, але дратувала безкінечна реклама Партії регіонів"

У п'ятницю о 18.00 на столичному майдані Незалежності біля сцени стоять кілька тисяч людей. Більшість молоді п'є пиво або слабоалкогольні напої. Співає Еріка. Публіка аплодує мало. У бік Бессарабської площі йде пара у вишиванках.

— До всіх плакатів Партії регіонів, які порозвішувані по Майдану, до слова "незалежність" хочеться дописати "до побачення". Бо вони його не святкують. Янукович же не вітав Україну, молитви за Україну не було. Ще два роки тому на День Незалежності основним гаслом було "сім'я", "родина". А тепер що? Партія регіонів, — каже Віолета Кочерга.

Її чоловік Олександр викладає філософію в київському університеті ім. Грінченка. Він має кілька вишиванок. На святкування одягнув розшиту білим по білому.

— Ми у цей день походимо у вишиванках, послухаємо пісеньок та думаємо, що це і є незалежність. Насправді у нас ще й яка залежність. Шість років поспіль відпочивали в Миколаївці в Криму. Говорили українською. А нам відповідали: "Мы вас не понимаем". Це люди, які живуть на моїй землі, і будуть вказувати мені, якою мовою говорити? Тамтешній екскурсовод, коли почула українську, не захотіла з нами говорити, пішла. Від такого ставлення вивертає. Тому цього року їздили в Карпати. Відпочили, як у себе вдома, — продовжує Віолета.

Подружжя приїхало із передмістя — міста Вишневе. Були біля Українського дому, слухали концерт камерної музики на Софійській площі.

— Сьогоднішнє свято нагадує корпоратив у банку не дуже доброї організації. Концерт класичної музики сподобався, але дратувала безкінечна реклама Партії регіонів на екранах, — розповідає Олександр Кочерга.

Біля Українського дому близько 30 людей слухають виступ фольклорного тріо. Їм акомпанує літній чоловік на баяні. Публіка підтанцьовує.

30-річний Яків Вітренко з другом п'є пиво, присівши на бордюр.

— Офіційна частина жахлива. Хочеться більше слухати українських виконавців. Якщо не годуємо свою армію, то рано чи пізно годуватимемо чужу, казав Наполеон. Ми годуємо російських артистів. Нам на 10 років уперед прописали концерти Кобзона, Ірини Круг. Українського продукту держава не підтримує.

О 21.00 пішохідною зоною крокують двоє підполковників міліції з патрулем.

— Через 20 хвилин щоб вас тут не було. Я провірю. Не підете — будуть проблеми, — каже торговцям іграшок.

Пояснює, що вони заважатимуть людям, які йтимуть до метро після святкування. Біля кожної несанкціонованої точки залишає двох патрульних. Торговці солодкою ватою, які стоять за 7 м, самі згортаються.

Зараз ви читаєте новину «"Концерт сподобався, але дратувала безкінечна реклама Партії регіонів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути