середа, 24 лютого 2010 08:23

Комунальники довбають лід перед інавгурацією президента

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Снігоприбиральна техніка працює біля Верховної Ради України. Від п’ятниці комунальники розчищають центр Києва від снігу й льоду — готують місто до інавгурації президента
Снігоприбиральна техніка працює біля Верховної Ради України. Від п’ятниці комунальники розчищають центр Києва від снігу й льоду — готують місто до інавгурації президента

"Звіряйте список вулиць. Він уточнений, із підписом Черновецького. Хрещатик мали чистити від снігу 19, 20 та 22-го. Лютеранську — 22 лютого", — звітує телефоном 20-річна Людмила, секретар жеку комунального підприємства "Хрещатик" у понеділок увечері.

Жек розташований на вул. Лютеранській, 28/19, навпроти Секретаріату президента. У приймальні директора розповідають, що з п"ятниці установу лихоманить: усю техніку пізно ввечері вивели на вулиці чистити сніг. Прибирали у п"ятницю та суботу вночі. Мають устигнути до 25 лютого — інавгурації президента Віктора Януковича.

— Начальник з обіду на нараді в Печерській адміністрації. Без нього нічого не розповідатимемо, — каже заступник керівника КП "Хрещатик". Називається Людмилою Іванівною.

У понеділок зранку в центрі столиці близько 20 вантажівок та екскаваторів "Київавтодору". Чистять вул. Інститутську. Біля готелю "Україна" на тротуарі не прибрано, там льодова кірка. Видно, що снігоприбиральна техніка пройшлася Шовковичною, Лютеранською, Банковою, Грушевського, Хрещатиком, майданом Незалежності та Європейською площею. Чисто біля пам"ятника Ватутіну в Маріїнському парку. Доріжки почистити не встигли, кучугури лежать і біля Маріїнського палацу. Комунальники замітають та лопатами відгрібають сніг навколо Верховної Ради.

— У середу тут військові маршируватимуть, — пояснює працівниця Надія.

Троє двірників на вул. Шовковичній біля Секретаріату ломами довбають лід на тротуарі.

— Людей ни за что считают! Если бы Черновецкого заставить этот лед долбать! Почему сразу снег не почистить и не вывезти? — сердяться. Відколупують брили льоду від бордюрів. Просять від"їхати чоловіка, який припарковує джип "тойота".

— А мне пофиг, — водій ставить машину на сигналізацію і йде у бік Секретаріату.

Людей ни за что считают! Если бы Черновецкого заставить этот лед долбать!

— Сьогодні останній день, коли нам у жеку дають вантажівки вивезти сніг. Інакше, сказали, хоч руками виносьте. На роботі балакають, що Азаров накричав на Черновецького, — говорить двірничка Юлія Даниленко, 33 роки.

"Регіонал" Микола Азаров, 62 роки, у п"ятницю на телебаченні розповів про розмову з київським мером:

— Я подзвонив Черновецькому. Сказав, що треба упорядкувати центр міста, а то соромно буде. Учора проїжджав повз Кабінет Міністрів по Садовій. Навколо Кабміну гори брудного снігу. Якби біля мого будинку лежало стільки, як би я називався? Поганий господар.

Двірничка Юлія сідає на металевий паркан, закурює. Каже, всю зиму розчищала сніг регулярно, але в жеку не давали машин, щоб його вивезти. Бувало, сама наймала трактор за 50 грн. Отримує 1500 грн зарплати. Прибирає площу понад 3 тис. кв. м.

Паркувальник Павло Смецький, 27 років, працює на майдані Незалежності майже 10 років. Такий безлад узимку в центрі Києва бачить уперше.

— Доки Черновецький по шиї не получив, ніхто й не чухався. За три останні місяці тільки сьогодні побачив, як "Київзеленбуд" чистить сніг біля лавок. Ми самі цілу зиму лопатами махали, стоянку відчищали, хоча це мають робити комунальники. При Омельченкові такого не було. У центрі наводили порядок. Зранку, коли ще машин немає, трактор проїхав — чисто. І тротуари посипали. А зараз пішоходи постійно падають. Навіть біля входу до мерії був каток.

Прокуратура Києва порушила сім кримінальних справ стосовно директорів комунальних служб.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники довбають лід перед інавгурацією президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути