середа, 16 червня 2010 02:01

Комендантську годину для дітей скасували на прохання батьків

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Деснянський районний суд Чернігова визнав комендантську годину в місті незаконною. Рішення прийняли 10 червня.

— Ми проти алкоголізму та наркоманії. Але Чернігівська обласна рада порушила конституційні права громадян на свободу пересування, — каже Марина Говорухіна, 27 років, прес-секретар Гельсінкської спілки з прав людини. Їхній адвокат представляв справу в суді. — Обмеження свободи пересування може встановлювати лише закон, а не рішення ради. До нас звернулися батьки. Але вони не хотіли розголошувати цієї справи. Тому позов подали від правових організацій. Думаю, слідом за Черніговом комендантську годину для підлітків почнуть скасовувати в інших містах.

— Напевне, її варто було б залишити, — каже чернігівець Володимир Якуб, 47 років. — На вулицях було б менше дитячого криміналу. Батькам не довелося б ходити ночами і шукати своє чадо.

Його син 15-річний Даниїл Якуб задоволений скасуванням комендантської години:

— Люблю гуляти з друзями і дівчиною допізна. Коли мене зустрічав тато, було якось незручно перед друзями. Почувався малолітнім.

Комендантська година в Чернігові діяла з 24 грудня минулого року. Дітям до 14 років після 22.00 забороняли з"являтися на вулицях без супроводу батьків. До 16 років — після 23.00.

Комендантська година діє досі у Вінниці, Житомирі, Тернополі, Сімферополі, Одесі, Чернівцях, Кременчуці, Херсоні, Хмельницькому.

Зараз ви читаєте новину «Комендантську годину для дітей скасували на прохання батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути