четвер, 17 червня 2010 00:36

Комарі летять на запах поту й алкоголю

— Сухе літо для більшості видів комарів, які живуть на території України, є згубним. Коли ж посуха чергується з дощами, комарів, навпаки, більшає, — каже науковець зі столичного Інституту зоології Володимир Шуваліков, 60 років.

Кров п"ють лише самки. Без неї не можуть відкласти яйця. Самці задовольняються квітковим нектаром. Особливо кусючими ці комахи стають перед грозою, коли повітря наелектризоване.

— Аби знайти жертву, комар здатен подолати кілька десятків кілометрів. Визначає її за вуглекислим газом, що його виділяє тіло, а також за запахом молочної кислоти у поті. Комарі також летять на вологий жар, кусають передусім людей з високою температурою п"яних.

Відлякують комарів запахи гвоздики, базиліка, анісу, евкаліпта.

Кров п"ють лише самки

— Олією цих рослин достатньо змазати відкриті частини тіла або капнути кілька крапель — у багаття, на свічку або на розігріту сковороду. Також дієвий спосіб — палити свічки піретруму. У квартирі найпростіше поставити на вікна сітки. Засобам, які рекламують по телебаченню, не довіряю. Вони можуть викликати алергію. Місце укусу раджу помити з господарським милом —  на деякий час це зніме сверблячку.

26-річна Ганна Корнієнко з Полтави часто відпочиває з друзями на природі. Увечері від комарів рятується ваніліном. Змішує його з дитячим кремом і наносить на шкіру. Або просто посипає ваніліном одяг і розтирає. Ванільний цукор не підходить.

Зараз ви читаєте новину «Комарі летять на запах поту й алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути