Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 00:50

Команда російського човна намагалася втекти з України

Команда затриманого в Азовському морі російського судна "Норд" намагалася виїхати з України в Росію. 7 квітня моряків затримали на пункті пропуску з анексованим Кримом "Чонгар" у ­Херсонській області. Вивезти їх машиною хотіли представники Генерального консульства РФ в Україні.

— Близько 21:00 до пункту пропуску прибули два автомобілі "Фольксваґен" із дипломатичними номерами Росії. Під час контролю пасажири замість паспортів показали посвідки на повернення в РФ. Їх затримали. Склали протокол і повернули на територію України, — заявили у Державній прикордонній службі.

Раніше росіяни намагалися вивезти команду судна через пункт пропуску "Гоптівка" у Харківській області. Теж отримали відмову.

Риболовецьке судно "Норд" під прапором РФ затримали прикордонники в українській акваторії Азовського моря 25 березня. За п'ять днів човен заарештував суд. 6 квітня Херсонський міський суд обрав капітанові Володимиру Горбенку запобіжний захід — тримання під вартою із можливістю внести 35 240 грн застави. Оштрафували дев'ятьох членів команди.

"Норд" зареєстрований на російську компанію в анексованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Команда російського човна намагалася втекти з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути